Održana konferencija “Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće”

Konferenciju „Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće“ danas je u hotelu Panorama posjetilo 50-ak žena. Neke od njih već imaju svoj biznis koji vode od kuće, no većina je došla naučiti kako pokrenuti i voditi takav oblik poslovanja.

Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće?

Sudionice konferencije dobile su niz praktičnih savjeta kako upravljati likvidnošću i na koje zakonske regulative treba pripaziti, ali i kako urediti ured da bi zadovoljavao uvjete koje postavlja Zakon o zaštiti na radu.

Financije kućnog ureda

Savjete o tome kako procijeniti prihode i troškove i upravljati novčanim tokovima kako bi izbjegli probleme s likvidnošću dao je Vedran Obadić, član Simulus grupe. Ono što je Obadić naglasio jest da upravo odluke poduzetnika – vlasnika biznisa, najčešće ugrožavaju likvidnost poslovanja i da uvijek valja gledati na profitabilnost poslovanja i poslovnih odluka, za što je potrebno dobro planiranje.

Marija Pavelka  predstavila je usluge tvrtke Instant Office  namijenjene upravo malim poduzetnicima koji žele voditi posao od kuće, ali i imati adresu na prestižnoj lokaciji te dobiti pomoć u administrativnim poslovima, dvorane za sastanke po potrebi i sl.

Kako-pokrenuti-i-voditi-biznis-od-kuće-3

Efikasan kućni ured

Savjete o dizajnu i uređenju kućnog ureda dala je Marija Šarušić, magistrica arhitekture i vlasnica poduzeća Nimar arhitektura – koja je i pokrenula svoj posao nakon prošlogodišnje konferencije „Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće“. Između ostalog, dala je i savjete koliko bi optimalno prostora trebalo za efikasan rad, koje boje koristiti i nekoliko savjeta o rasvjeti.

Kako-pokrenuti-i-voditi-biznis-od-kuće-1

Boris Vetnić , manager u međunarodno poznatoj tvrtki EPSON, savjetovao je koja su tehnološka rješenja najbolja za kućni ured – između ostalog i koji su pisači najbolji za potrebe malog poduzeća.

Kako-pokrenuti-i-voditi-biznis-od-kuće-4

Regulativa kućnog ureda

Ono što najviše muči sve poduzetnike pri pokretanju biznisa su upravo pravni zahtjevi kojima bi se trebalo udovoljiti kada se kreće s novim biznisom. Tako je odvjetnica Paula Kiš objasnila neke pravne oblike važne za male poduzetnike i kada je najbolje pokrenuti obrt, kada d.o.o., a kada j.d.o.o. Isto tako Kiš je sudionicama konferencije objasnila troškove preoblikovanja iz jednog pravnog oblika u drugi te kada je to najbolje napraviti, zatim koji su zahtjevi Trgovačkog suda ili Porezne uprave pri prijavi ili preoblikovanju oblika biznisa i brojne specifičnosti vezane za kućni ured.

Kako-pokrenuti-i-voditi-biznis-od-kuće-5

Na kraju konferencije, Silvio Matanović iz tvrtke Abeceda zaštite, objasnio je polaznicama koje bi sve uvjeti trebali biti ispunjeni kako bi kućni ured bio u skladu sa Zakonom o zaštiti na radu. Ono što je Matanović naglasio je da i mali kućni uredi moraju imati ispunjene zakonski tražene uvjete kao i velika poduzeća, pošto Zakon o zaštiti na radu vrijedi isto za sve.

Kako-pokrenuti-i-voditi-biznis-od-kuće-6

Foto: Women in Adria

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Žene za otok Pag 2024

Ove žene oblikovale su život na otoku Pagu

Svjesna važnosti ženske uloge unutar zajednice, Turistička zajednica Općine Kolan organizirala je konferenciju Žene za otok Pag. Konferencija je održana u...