Održana konferencija “Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće”

Konferenciju „Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće“ danas je u hotelu Panorama posjetilo 50-ak žena. Neke od njih već imaju svoj biznis koji vode od kuće, no većina je došla naučiti kako pokrenuti i voditi takav oblik poslovanja.

Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće?

Sudionice konferencije dobile su niz praktičnih savjeta kako upravljati likvidnošću i na koje zakonske regulative treba pripaziti, ali i kako urediti ured da bi zadovoljavao uvjete koje postavlja Zakon o zaštiti na radu.

Financije kućnog ureda

Savjete o tome kako procijeniti prihode i troškove i upravljati novčanim tokovima kako bi izbjegli probleme s likvidnošću dao je Vedran Obadić, član Simulus grupe. Ono što je Obadić naglasio jest da upravo odluke poduzetnika – vlasnika biznisa, najčešće ugrožavaju likvidnost poslovanja i da uvijek valja gledati na profitabilnost poslovanja i poslovnih odluka, za što je potrebno dobro planiranje.

Marija Pavelka  predstavila je usluge tvrtke Instant Office  namijenjene upravo malim poduzetnicima koji žele voditi posao od kuće, ali i imati adresu na prestižnoj lokaciji te dobiti pomoć u administrativnim poslovima, dvorane za sastanke po potrebi i sl.

Kako-pokrenuti-i-voditi-biznis-od-kuće-3

Efikasan kućni ured

Savjete o dizajnu i uređenju kućnog ureda dala je Marija Šarušić, magistrica arhitekture i vlasnica poduzeća Nimar arhitektura – koja je i pokrenula svoj posao nakon prošlogodišnje konferencije „Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće“. Između ostalog, dala je i savjete koliko bi optimalno prostora trebalo za efikasan rad, koje boje koristiti i nekoliko savjeta o rasvjeti.

Kako-pokrenuti-i-voditi-biznis-od-kuće-1

Boris Vetnić , manager u međunarodno poznatoj tvrtki EPSON, savjetovao je koja su tehnološka rješenja najbolja za kućni ured – između ostalog i koji su pisači najbolji za potrebe malog poduzeća.

Kako-pokrenuti-i-voditi-biznis-od-kuće-4

Regulativa kućnog ureda

Ono što najviše muči sve poduzetnike pri pokretanju biznisa su upravo pravni zahtjevi kojima bi se trebalo udovoljiti kada se kreće s novim biznisom. Tako je odvjetnica Paula Kiš objasnila neke pravne oblike važne za male poduzetnike i kada je najbolje pokrenuti obrt, kada d.o.o., a kada j.d.o.o. Isto tako Kiš je sudionicama konferencije objasnila troškove preoblikovanja iz jednog pravnog oblika u drugi te kada je to najbolje napraviti, zatim koji su zahtjevi Trgovačkog suda ili Porezne uprave pri prijavi ili preoblikovanju oblika biznisa i brojne specifičnosti vezane za kućni ured.

Kako-pokrenuti-i-voditi-biznis-od-kuće-5

Na kraju konferencije, Silvio Matanović iz tvrtke Abeceda zaštite, objasnio je polaznicama koje bi sve uvjeti trebali biti ispunjeni kako bi kućni ured bio u skladu sa Zakonom o zaštiti na radu. Ono što je Matanović naglasio je da i mali kućni uredi moraju imati ispunjene zakonski tražene uvjete kao i velika poduzeća, pošto Zakon o zaštiti na radu vrijedi isto za sve.

Kako-pokrenuti-i-voditi-biznis-od-kuće-6

Foto: Women in Adria

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više