Tri razloga zašto vaš brend treba odnose s javnošću!

Stvoriti dobar i prepoznatljiv brend dugotrajan je proces. Najčešće korišteni marketinški oblici u kreiranju komunikacije imidža su oglašavanje, publicitet, direktna prodaja te odnosi s javnošću.

Odnosi s javnošću u današnjem svijetu digitalne kulture predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti komunikacije između brenda i njenih klijenata. Oni su komunikacijska i menadžerska funkcija kojom se pokreću, održavaju i unapređuju dobri odnosi između organizacije i njenog okruženja.

Povezano: Gary Vaynerchuck objasnio kako biste trebali koristiti društvene mreže u poslovne svrhe

Odnosi s javnošću

Američko udruženje za odnose s javnošću, definira ih kao strateški komunikacijski proces koji obostrano gradi korisne odnose između organizacije i njihove javnosti, a sam proces pr-a može uključivati različite taktike za svako poslovanje bez obzira na veličinu tvrtke. Iako se odnosi s javnošću mijenjaju svakodnevno donosimo tri razloga zašto ih morate implementirati kao strategiju vašeg poslovanja.

Odnosi s javnošću

Vjerodostojnost

U komunikaciji s javnošću uvijek je najvažnije zadržati vjerodostojnost. U vremenima kada su lažne vijesti i dezinformacije svuda oko nas, vjerodostojnost predstavlja značajan element poslovne politike i prerasta u meritoran faktor uspješnosti. Komunicirajte transparentno, istinito i autentično.

Stvaranje svjesnosti o brendu

72% posto vodećih stručnjaka za zapošljavanje u svijetu jednoglasno se slaže kako brend poslodavca ima značajan utjecaj na zapošljavanje, a još značajniji utjecaj na uspjeh poslovanja. Prema istraživanju uglednog časopisa “Carreer Builda”, čak 67% kandidata prihvatilo bi nižu plaću ukoliko poslodavac ima pozitivne kritike na internetu. Kako biste povećali prepoznatljivost brenda, obavezno kreirajte sadržaj koji će zaposlenici rado podijeliti s ostalima, postavite oglase za posao na pravim mjestima, osnažite zaposlenike kroz mogućnost usavršavanja, jasno definirajte radne pozicije te ono najvažnije- potaknite zaposlenike da vam budu ambasadori brenda.

Odnosi s javnošću

Kreiranje pozitivne sliku o brendu

Živimo u vremenu kada sve više sličnih proizvoda svojim svojstvima zadovoljavaju potrebu potrošača na gotovo identičan način i najveći problem na tržištu je stvoriti proizvod koji će potencijalni kupac preferirati u odnosu na druge, slične proizvode. Da bi kompanija stekla pozitivni imidž moramo upravljamo neverbalnim dijelom brenda kao što su stav i bitne ključne vrijednosti koji brend zagovara. U kreiranju komunikacije s javnošću vrlo je važno promišljati na strateški način te odabrati ciljeve kojima težimo i koje želimo postići. Da bi svi ciljevi bili maksimalno usklađeni svi moraju biti komunikatori u kompaniji, a ne samo osobe koje su zadužene za odnose s javnošću.

Foto: Unsplash,Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

digitalni nomadi turska

Kako je Turska postala raj za digitalne nomade?

Sa svojim živopisnim gradovima i zadivljujućim obalama, Turska, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu, sada postaje utočište i za digitalne...
- Advertisment -