Zaštitite svoju kožu od sunca iznutra i osigurajte preplanuli ten

Konačno smo dočekali ljeto i pravi val ljetnih vrućina. Za koji ćete dan pohrliti na plažu i početi hvatati lijepi, osunčani ten. Istina je, sve izgleda bolje u preplanuloj varijanti, ali moramo ozbiljno shvatiti upozorenja dermatologa i izlagati se suncu pametno i odgovorno.

Zvuči dosadno, znamo, ali sunce potiče starenje kože, a učinke starenja jako je teško – gotovo nemoguće – preokrenuti. Zato smo za vas sastavili mali priručnik sa svime što vam može zatrebati kada je o suncu i sunčanju riječ.

Priprema je ključ

Uvijek smo fokusirani na zaštitu kože tijekom ljetnih mjeseci, a zaboravljamo da kožu moramo njegovati i o njoj brinuti čitave godine. To uključuje razine rituale za zaštitu kože, od beauty tretmana do redovitog čišćenja i hranjenja kože.

Osim redovitih čišćenja lica i korištenja preparata koji hrane kožu izvana, važno je  redovito koristiti i dodatake prehrani koji ju hrane iznutra. Naš je izbor svakog ljeta Almagea® SUNLOVE SKIN+, nova generacija dodataka prehrani s inovativnom formulacijom antioksidansa – u ovom slučaju, vitamina E i selena – koji doprinose zaštiti stanica od oksidacijskog stresa.

Osim toga, tu je mješavina ulja sjemenki boreča, argana te ulje ploda uljane palme koji su prirodno bogati vitaminom E, te antioksidansi lutein i koenzim Q10. Svi ti sastojci sinergijski hrane kožu iznutra. Astaksantin je antioksidans, tzv. „kralj karotenoida“ koji ima izrazito jako antioksidacijsko djelovanje – čak 11 puta jače od beta karotena i 500 puta od vitamina E.

Idealno bi bilo kada biste Almagea SUNLOVE SKIN+ počeli koristiti tijekom proljetnih mjeseci kako biste spriječili i usporili starenje kože, pripremili kožu za sunce te ublažili negativne posljedice oksidacijskog stresa.

Ako ste i zaboravili početi na vrijeme, ne brinite – možete ih početi piti odmah s početkom godišnjeg odmora. Savjetujemo vam da u tom slučaju povećate dozu na 2 kapsule dnevno.

Kvalitetna zaštita od sunca

Ne možemo to dovoljno naglasiti: kreme sa zaštitnim faktorom obavezan su sastojak vaše putne prtljage. Dermatolozi su složni u preporuci zaštitnog  faktora (SPF) najmanje 30, što omogućava kvalitetnu zaštitu od sunca, neovisno o vašoj puti i tipu kože.

Imajte na umu da su kreme i losioni sa zaštitnim faktorom dizajnirani da vas štite otprilike 2 sata, ako niste u vodi. Ako ste u vodi, onda se trajanje zaštite smanjuje na 20-ak minuta, a čak i vodootporne formule imaju rok trajanja otprilike 40 minuta. Posebno jake vodootporne formule traju oko 80 minuta.

To znači da morate iznova nanositi zaštitnu kremu, posebno ako ulazite u more/ bazen ili se pojačano znojite.

Savjet dermatologa je da potražite zaštitne kreme koje sadrže cink i titan koji na koži blokiraju UVA i UVB zrake. Provjerite sastav kreme koju birate! Ljeti su tijelu izrazito potrebni antioksidansi, ali unosite ih kroz kvalitetnu i uravnoteženu prehranu, i naravno, uz Almagea SUNLOVE SKIN+.

Također, kad je o zaštitnim kremama riječ, više je u pravilu bolje. Kako odrediti količinu? Jednostavno koristite više nego što mislite da vam treba.

 

Izbjegavajte vrijeme kada je sunce najjače

“Ponavljanje je majka znanja“ – od 11 do 16 sati sunce je najjače i trebalo bi ga izbjegavati, čak i sa zaštitnom kremom, a posebno bez nje. Oštećenja koja nastaju pretjeranim sunčanjem bolna su za početak, a ostavljaju i trajna oštećenja koja možda nisu vidljiva na prvu, ali vidjet će se s vremenom.

Stoga pamet u glavu i sklanjajte se sa sunca u ovom vremenskom razdoblju. Osim toga, imajte na umu da kvalitetnu, i za organizam potrebnu, količinu vitamina D možete dobiti nakon samo 20-tak minuta na suncu. Vitamin D je važan imunomodulator, što znači da stimulira rad imunoloških stanica ako je prenizak (kao što je slučaj kod infekcija) te umiruje rad imuniteta ukoliko je on preintenzivan (u slučaju alergija).

Ako želite biti sigurni da unosite dovoljno vitamina D, preporučujemo vam Almagea® CURCUMIN FORTE+, dodatak prehrani s dodatkom vitamina D koji će se pobrinuti za poboljšanje funkcije vašeg imuniteta.

Nabavite zaštitnu odjeću

Odjeća u pravilu ne štiti od štetnog sunčevog zračenja. Ipak, postoje neka pravila:

Materijal: Vuna vas štiti bolje od svile, a svila vas štiti bolje od pamuka.

Boja: Crna boja štiti bolje od svijetlih boja.

Tkanje: Gusto tkanje bolje je od rijetkog.

Suhoća: Suhi materijal štiti bolje od mokrog. Mokra, bijela pamučna majica ima, na primjer, zaštitni faktor 3.

Izgorjeti se može i kad je oblačno i kad puše

Nemojte da vas ugodni, ljetni povjetarac zavara: morate se zaštititi i kad puše pa ne osjećate da vam je vruće i da vam koža „gori“.

Isto vrijedi i za oblačno vrijeme – zaštitite se svaki put jer ćete se inače iznenaditi kako ste uspjeli izgorjeti na oblačnom vremenu.

Koristite losione poslije sunčanja

Sunce je potrebno za naše zdravlje, a na plaži je lijepo i zabavno. Ali sunčanje može biti, u prekomjernim količinama i štetno za kožu. Imajte na umu da samo 20-tak minuta izlaganja suncu rješava sve vaše dnevne potrebe za vitaminom D.

Pripazite da poslije plaže koristite losione i slična sredstva za njegu kože. Tražite kreme i losione koji hidratiziraju kožu i bogati su aloe verom i biljkama poput gaveza, smilja, maslačka, kamilice, koprive i čička koji smanjuju upalne procese (crvenilo).

I budite dosljedni – vaša zdrava koža vrijedi svakog truda.

Foto: Almagea

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

najutjecajnije osobe

Kakva ženska podrška! Predsjednica Europske središnje banke napisala zašto je predsjednica...

Postoji li išta ljepše u poslovnom svijetu nego kad jedna žena pruži drugoj ženi ruku? Ovih dana nas je impresionirala predsjednica...
- Advertisment -