Ana Tevšić – produkt dizajnerica koja je ‘zapela’ za oko Cartoon Networku

Da rad, trud i kreativnost ne mogu proći nezapaženo, dokazala je produkt dizajnerica Ana Tevšić, koja će u budućnosti surađivati na novim projektima Cartoon Networka. Ana će raditi kao dizajnerica na proizvodima vezanima uz planetarno popularne crtiće ‘Cow and chicken’, ‘Johnny Bravo’ i ‘Dexter’s Laboratory’, a neki od tih proizvoda bit će dostupni i u Zagrebu te će se moći kupiti u njezinom studiju koji se nalazi u Dežmanovom prolazu.

Donosimo vam priču o Ani, koja je otkrila ponešto o svom obrazovanju, strasti i onome što planira raditi u budućnosti.

Ana Tevšić s fakulteta ‘skočila’ u vlastiti biznis

Ana je inače dvadesetosmogodišnjakinja, rođena Puležanka koja trenutno živi u Zagrebu. Produkt dizajnom, odnosno osmišljavanjem proizvoda kojima smo okruženi, bavi se tri godine, otkako je završila petogodišnji Studij Dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Osim fakultetskog obrazovanja, usmjerila se i na razne radionice i kolegije u inozemstvu. Otkrila je kako se pronašla u ovoj struci jer je imala priliku stvarati novitete i svakodnevno razmišljati o kreativnim projektima kojima je okružena.

U svoj vlastiti biznis ‘skočila’ je doslovno ravno nakon fakulteta, bila je to nimalo jednostavna odluka, ali vodio ju je motiv da nađe nešto od čega će moći živjeti, ali da ujedno i uživa u poslu koji obavlja.

ana tevšić

„Smatram da sam tek nakon fakulteta naučila što znači baviti se dizajnom i mislim da sam danas daleko ozbiljnija i opreznija u vlastitim odlukama. Zadnje tri godine su svakako donijele puno iskustva, kako u teoriji tako i u praksi, te sam tek sada svjesna koliko toga još mogu naučiti u ovom poslu i da nikad nisam s time gotova. To me zabavlja i motivira, ali i utjeruje strah u kosti zato što se vječito propitkujem“, ispričala je Ana.

Igra se i s nekim novim tehnologijama, poput 3D printanja te smatra da će takve, nove i svježe metode itekako utjecati na razvoj novih tehnologija i primjenu novih materijala.

„Zanima svaki tehnološki napredak jednako kao i svaki novi materijal, tako da su mi sve sfere tog područja zanimljive za proučavanje i testiranje. No, s obzirom da mnogo toga nije dostupno u Hrvatskoj – većinu noviteta pratim samo u teoriji“, požalila se.

Važno je biti prisutan na internetu

Njezin brend ‘Love, Ana’ prisutan je na internetskom web shopu već tri godine, čak i duže od samog studija, a aktivna je i na društvenim mrežama.

„Prisutna sam na internetu zato što moram biti te svaka objava koju napravim je unaprijed isplanirana i dobro osmišljena. Naučila sam na vlastitim greškama te sada bolje kontroliram što i koliko često želim biti prisutna. To je zahtjevan dio posla zato što uključuje puno planiranja i pripreme materijala, a s vremenom sam postala sve rigoroznija u vlastitim kriterijima i ne objavljujem polovične stvari. Najviše se pridržavam Facebooka, ali Instagram mi je puno zanimljiviji zato što mi je zaista inspirativan. Kako i sama izreka kaže: slika vrijedi tisuću riječi“, odala je.

A sada ima priliku osmišljavati nove proizvode za Cartoon Network.

ana tevšić

Posao iz snova

„Zadatak mi je osmisliti nove proizvode, a ne nešto što već postoji, tako da neću osmišljavati npr. figurice Johnnyja Brava. Počinjemo s meni osobno najdražim crtićima među kojima je upravo i Johnny Bravo, ali i  Cow and Chicken i Dexter’s Laboratory. Sve što osmislim proizvodit će se u Hrvatskoj i prvo će se moći kupiti u mom dućanu. Svjesna sam toga da je ovo velika vijest i zaista sam sretna što su mi dali priliku da nešto napravim, no isto tako mi je kristalno jasno da tek sada trebam dokazati da su dobro odabrali kada su se u mnoštvu ljudi odlučili za mene. Čeka me opsežan posao, što znači da radim bez prestanka – ali zaista volim to što radim“, poručila je Ana.

Kao i mnogima od nas, i Ani su upravo crtići na kojima će u budućnosti raditi, obilježili život, a uz Cartoon Network učila je i engleski jezik. Kaže, lijepo je raditi na nečemu što je obilježilo veći dio tvoga života, pogotovo kad se sada na sve gleda iz drugog ugla. Moglo bi se reći, ovo je za nju pravi posao iz snova, spoj zabave i nevjerojatnog novog iskustva.

foto: facebook stranica Ane Tevšić

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...