Anita Vukušić Crevar izdala tri priručnika i DVD-a za vježbanje u trudnoći te za roditelje i djecu, a uskoro kreće i sa Sport Educa TV-om

Diplomirana kineziologinja Anita Vukušić Crevar autorica je i osnivačica Sport Educe te stručna suradnica za pitanja rekreacije, sporta i vježbanja mnogih časopisa i portala.

Objavila trilogiju Gym&Fun DVD-ova

Anita ima već 15 godina iskustva u radu s djecom pa je tako i nositeljica programa Gym&Fun, izdala je tri priručnika, a uz to svoje programe usmjerava ne samo na stručne elemente vježbanja, nego i na unaprjeđenje pristupa u odgoju i vježbanju s djecom. Zbog toga je i čest predavač na mnogim međunarodnim simpozijima.

Prije četiri godine je lansirala i prvi Gym&Fun program za roditelje i djecu, a prikazivao se na Hrvatskoj televiziji u emisiji DM Baby Bonus.

Gym&Fun program za roditelje i djecu

„Gym&Fun uključuje zabavne vježbe u okruženju vlastitog doma koje svatko može provoditi u dnevnom boravku. S obzirom na izvrsne reakcije publike – prije svega majki koje su vježbale sa svojom dječicom – shvatili smo da postoji potreba za ovakvim jednostavnim, a iznimno korisnim rekreativnim konceptom te odlučili na tržište plasirati edukativan DVD“, rekla je Anita.

Gym&Fun

Iako su ovim DVD-om željeli postići da roditelji motiviraju djecu, ispostavilo se da su djeca bila ta koja su pozivala roditelje da im se pridruže, dodala je Anita.

„Djeca kao djeca, puna energije i s prirodnom potrebom za pokret, preuzela su inicijativu u svoje ruke. Bilo bi nam sjajno gledati i slušati komentare roditelja koji bi nam slali slike svoje djece kako vježbaju u dnevnom boravku i još zovu mamu da se igra s njima.“

DVD se još uvijek prodaje u DM trgovinama.

Gym&Fun Baby

Nakon tog prvijenca koji se obraćao roditeljima s malom djecom kako bi kvalitetno i aktivno provodili vrijeme s njima te ih pritom učili o zdravim navikama, drugi DVD i priručnik bio je namijenjen mamama koje su rodile te sadrži postnatalne vježbe koje mogu raditi u društvu svoje bebice.

Također, u suradnji sa stručnim suradnicima iz područja pedijatrije, nutricionizma, kineziologije i drugih izdali su i vrlo konkretan savjetnik za roditelje kako bi pratili djetetov razvoj do treće godine, ali i dobili mnoge odgovore na pitanja, koja osobito imaju mladi roditelji. Drugi je priručnik dostupan u Bipa drogerijama.

Gym&Fun Prenatal

A nedavno je predstavljen i treći Gym&Fun Prenatal priručnik namijenjen svim budućim mamama i tako je završena trilogija Gym&Fun DVD-ova.

Gym&Fun

U Gym&Fun Prenatal priručniku trudnice mogu pronaći najvažnije stvari koje trebaju učiniti dok čekaju dolazak svoje bebe, a uz knjižicu je i DVD izdanje s prenatalnim vježbama koje trudnicama pomažu da održavaju zdravu tjelesnu težinu, bolje spavaju, osjećaju se bolje i pripreme svoje tijelo za porod, a nabaviti ga možete u web shopu Sport Educe.  

„Ideja nam je da vježbanje učinimo zabavnim, pristupačnim većini ljudi, da se uključi cijela obitelj, a da pri tome ne moramo ići u fitness dvorane, nego da u vlastiti dom uvedemo mali ritual vježbanja i da se pritom odlično zabavimo“, otkrila je Anita recept koji ih razlikuje od konkurencije i pritom istaknula kako je za to zaslužan cijeli tim na koji je jako ponosna.

„Ne mogu reći da je bilo tko više ili manje zaslužan za uspjeh već četvrtu godinu za redom. Puno rada, truda, vjere i želje svih nas učinili su projekt više nego uspješnim u cijeloj Hrvatskoj, ali i u regiji.“

Važno je redovito vježbanje, ali je za to potrebna suglasnost liječnika

Nije toliko važno u koje doba dana vježbate, već je važno da to bude redovito, pa čak i one dane kad i nemate volje za to jer to potiče dobro raspoloženje, poboljšava san, a utjecat će i na vašu liniju i ulazak u traperice poslije trudnoće J“, kazala je Anita.

No, ono najvažnije je da svaka trudnica ima suglasnost liječnika da može vježbati.

Gym&Fun

Ova svestrana poduzetnica organizira i radionice edukativnog karaktera koje su namijenjene trudnicama, roditeljima i njihovoj djeci. Radionice su potpuno besplatne uz podršku partnera projekta, a sastoje se od predavanja i savjetovanja stručnjaka, vježbanja i druženja. Budući da su se pokazale jako uspješne i zanimljive publici, namjeravaju ih provoditi i dalje po cijeloj Hrvatskoj.

Uskoro stiže i Sport Educa TV

Osim toga, u fazi su razvoja Sport Educa TV-a na YouTube kanalu koji će imati sadržaj za publiku koja želi biti aktivna, a nema vremena za odlazak u sportske dvorane. No, ni tu ne staju s novim projektima. Razvili su još dva koncepta – Mini Chef, kuhanje zdravih obroka i uključivanje djece u kuhanje i pripremu namirnica te edukacija o hrani, i Dijete u pokretu, javnozdravstveni projekt koji prevenira sve dominantniju pojavu pretilosti medu djecom.

„Provodimo edukacije za roditelje i djecu u suradnji s dječjim vrtićima. Potporu nam je dao i Hrvatski zavod za javno zdravstvo s kojim usko surađujemo na ovom projektu.“

Također, ponosni su i na četiri centra u Zagrebu specijalizirana za dječje sportske programe, pokretanje koncepta za djecu poput Kids Snow Trophy – skijaška utrka na Sljemenu za djecu od 3-6 godina, kao i suradnju sa 70 vrtića, ali i mnogobrojne evente za djecu i humanitarne akcije, pa i stručnu suradnju s velikim brojem medija u kojima imaju redovite kolumne na temu vježbanja i djece.

„Sve nabrojano planiramo provoditi i dalje i širiti zdrave poruke među djecom i roditeljima. Djeca jesu naša budućnost, a zdrave navike koje sada usvajaju, bit će im od koristi za čitav život“, zaključila je Anita.

Foto: privatna arhiva Anite Vukušić Crevar

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više