Booking Monster Croatia nova je aplikacija za iznajmljivače koja osigurava efikasniju prodaju i bolju popunjenost

Danijela Faraguna vlasnica je tvrtke Deo Volente d.o.o koja se bavi poslovnim savjetovanjem, edukacijama za iznajmljivače, popunjavanjem luksuznih objekata, usmjeravanjem poslovanja, izradom poslovnih studija te pisanjem EU projekata. Danijela je osmislila aplikaciju, odnosno edukaciju za iznajmljivače pod nazivom Booking Monster Croatia. Aplikacija je nastala kako bi olakšala svima da postignu što efikasniju prodaju i što bolju popunjenost, a javnosti će biti predstavljena 27. travnja!

Sve što jedan iznajmljivač treba znati

Kroz godine rada Danijela je stekla iskustvo koje drugima može pomoći da nauče kako popuniti svoj smještaj i biti konkurentniji. Kroz aplikaciju nas upoznaje s kanalima prodaje, izradom jednostavne web stranice, e-mail marketingom, Facebook oglašavanjem, Google AdWords kampanjama te porezima koji su iznajmljivači dužni plaćati unutar RH.

Alat koji štedi vrijeme

Chanell Manager je alat bez kojeg je skoro pa nezamislivo poslovanje iznajmljivača. Automatizmom je spojen na više od 30 kanala prodaje, a uključena su sučelja kanala poput Agoda, Airbnb, Atraveo, Booking com, Cudldlynest, Homeaway, Magic stay i Vac Agent. Jedino što je bitno je kontrolirati informacije unutar sučelja.

“Ono što svakako mogu reći da ovaj alat definitivno štedi vrijeme jer svaka rezervacija koju dobijete automatski ulazi u kalendar te zatvara navedeni termin na svim ostalim kanalima prodaje. Na taj način smanjujete rizik od overbookinga”, ističe Danijela.

aplikacija za iznajmljivanje
Danijela Faraguna

Izrada web stranice

Kako bi stručnjaci izradili web stranicu kojom će iznajmljivač biti u potpunosti zadovoljan, važno je dati im kvalitetan input oko tekstova i fotografija. Za tekstove primjerice, ako je u pitanju blog, važno je pružiti kvalitetan sadržaj. Osim toga, potrebno je posvetiti vrijeme kreiranju teksta za sekciju “tko smo i zašto odabrati baš naš smještaj”.

Web stranicu u nekoj jednostavnijoj verziji možete napraviti i sami ili pak putem alata koji je direktno vezan na Chanell Manager. U ovom dijelu edukacije obuhvaćena je izrada web stranice putem WordPressa i automatizmom putem guesty sučelja.

Personalizirana online ponuda

Glavna prednost newsletter oglašavanja je u personalizaciji. Poruka je izrađena za točno određenog korisnika te ukoliko je ponuda toj osobi zanimljiva, često rezultira kupnjom. Iz tog razloga e-mail marketing smatra se dobrim alatom za privlačenje novih korisnika smještaja.

Preko društvenih mreža do ciljane publike

Društvene su mreže postale centralno mjesto gdje milijarde ljudi provodi svoje vrijeme svaki dan. O popularnosti društvenih mreža govori i činjenica da čak 47% korisnika Interneta koristi Facebook. Na društvenim mrežama možete jednostavno doći do vaše ciljane publike oglašavanjem određenoj skupini korisnika, što je u edukaciji demonstrirano kroz 3 poglavlja  – općenito, važnost Facebook grupa u oglašavanju smještaja te praćenje Facebook analitike.

Promocija weba pomoću AdWordsa

AdWords je snažan Googleov alat koji pomaže u promociji vašeg web sjedišta putem ključnih riječi ili videa. Ukoliko se ispravno postavi, postoji velika vjerojatnost da ćete dobiti rezervaciju direktno putem vaše stranice. Edukacija u aplikaciji dotiče se općeg pojma AdWordsa te video kampanjama.

aplikacija za iznajmljivanje

PDV i porezi

Izuzetno je važno znati u kojim slučajevima se porezna obaveza prenosi na iznajmljivača, odnosno kada je potrebno platiti PDV na proviziju od nekog portala te koje sve ostale obaveze imaju privatni iznajmljivači. U ovom dijelu edukacije u pisanom ćete obliku pronaći što sve trebate znati.

Tri paketa

Korištenje ove aplikacije moguće je u tri vrste paketa. Prvi paket uključuje korištenje aplikacije 3 mjeseca, a cijena iznosi 650 kuna (100 USD). Drugi paket uključuje korištenje aplikacije 6 mjeseci za 1400 kuna (215 USD), dok treći nudi doživotno korištenje aplikacije po cijeni od 2800 kuna (430 USD). Odaberite svoju opciju i investirajte u bolje rezultate!

Sve WiA članice ostvaruju 20% popusta na kupovinu paketa

(javite se na [email protected])

Foto: privatna arhiva, Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...