Aplikacije za trčanje s kojima ćete biti sigurni

Trčanje je danas izuzetno popularno, naročito kod žena koje nemaju toliko slobodnog vremena da bi odlazile na organizirane treninge, nego jednostavno trče kada nađu vremena. Tenisice za trčanje su spremne, kao i boca vode i glazba na mobitelu. No, jeste li ikad razmišljali o svojoj sigurnosti dok trčite? Ove bi vam nove aplikacije za trčanje mogle pomoći kako biste se vi i vaša obitelj osjećali sigurno dok se rekreirate jer su napravljene tako da prate svaki vaš korak.

Aplikacije za trčanje koje se brinu za vašu sigurnost

Iako postoje brojne aplikacije koje prate vaše trčanje, na tržište su izašle dvije nove, potpuno besplatne, aplikacije za trčanje koje su napravljene s ciljem vaše sigurnosti.

Glympse

Pomoću ove aplikacije možete omogućiti svojim prijateljima i obitelji da prate vaše kretanje do najviše četiri sata. Funkcionira kao navigacija u automobilu ili na mobitelu. Sve što trebate napraviti je otvoriti aplikaciju, izabrati kontakt iz imenika ili e-mail adresara, postaviti dužinu vremena za praćenje koju želite i poslati svom kontaktu. Ono što je najbolje jest to da primatelj ni ne mora imati ovu aplikaciju na mobitelu kako bi dobio vašu poruku – može vas jednostavno pratiti putem navigacije. Aplikacija Glympse može pomoći i vašim suradnicima i poslovnim partnerima da vide gdje ste kada kasnite na sastanak ili kada idete na neko službeno putovanje. Mogućnosti uporabe su brojne.

Aplikacije_za_trčanje_1

RunSafe

RunSafe je poprilično slična drugim aplikacijama za trčanje, ali s dodatnim sigurnosnim postavkama. Ima mogućnost GPS praćenja za trčanje, biciklizam i veslanje. Dostupna je u besplatnoj verziji, ali i u verziji pretplate za 4,99 dolara mjesečno. Besplatna verzija ima uključenu ‘tipku za paniku’. Ta tipka, kada je pritisnete, šalje obavijest svim vašim kontaktima, ali i pušta glasnu sirenu i snima nekoliko minuta zvuka koji postaju dostupni vašim kontaktima. Uz to, na aplikaciji imate mogućnost postavljanja svog ‘profila upozorenja’ na kojem upisujete svoje podatke (ime, spol, dob, visina i slično). Kada pritisnete ‘tipku za paniku’, aplikacija aktivira vaš profil kojeg šalje, zajedno s podacima o vašoj zadnjoj lokaciji, svim vašim kontaktima. RunSafe ima uključenu i opciju ‘upozorenja zajednice’ tako da korisnici ove aplikacije mogu upozoriti i druge o postojanju opasnosti.

Aplikacije_za_trčanje_2

Foto: 123rf, ScreenShot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više