Autoresponder je neiskorišteni marketing alat koji možete koristiti i kad niste na godišnjem!

Jedna stvar koju svaka ozbiljna poslovna osoba mora napraviti prije odlaska na godišnji odmor je uključiti autoresponder na mailovima. Zaista ne bi bilo zgodno da vaši klijenti čekaju na odgovor po dva ili tri tjedna ne znajući da vi ustvari trenutno ne radite. Autoresponder mogu zaobići samo oni koji čak i na godišnjem ažurno odgovaraju na sve mailove, oni koji zapravo rade i kada ne rade.


Pročitajte još: 2 načina kako pristojno odgovoriti na e-mailove tijekom blagdana


Na koji način osmišljavate svoje poruke za automatsko odgovaranje na mailove? Najgora je stvar, i ona koju na žalost većina ljudi čini, koristiti već gotove predloške, i to one na engleskom jeziku. Vjerojatno niste razmišljali o tome, ali svoju bi automatsku poruku trebali obogatiti osobnom notom, a možda uključiti i neku posebnost iz svoje firme. Ovaj inovativni i ‘out the box’ način za korištenje autorespondera otkrio nam je Goran Blagus iz Business Klinike.

‘Svaka poruka je odlična prilika za otvaranje komunikacije’

“Ako si na GO (skraćeno od godišnji odmor) onda je svakako dobro uključiti autoresponder opciju i natipkati poruku kako si manje dostupan, kako ovo, kako ono… Jer, svaka poruka je odlična prilika za otvaranje ekstra komunikacije. I, kad je to već tako, zašto u jedan GO autoresponder ne opaliti par redaka što imaš na akciji ili neku drugu vrstu ponude?”, kaže Goran.

No, tko kaže da je autoresponder rezerviran isključivo za godišnje odmore? Ovo bi mogao biti zgodan dodatak vašem svakodnevnom poslovanju. Uz strateški i kvalitetno iskorištenu opciju autorespondinga mogli biste čak povećati prodaju, steći više klijenata ili unaprijediti poslovanje na neki drugi način.


Pročitajte još: Kako se što bezbolnije vratiti na posao nakon godišnjeg odmora


“Kad smo već kod autorespondera, nije on pretplaćen samo za dane odmora, već se može aktivirati i tijekom cijele godine i kad je neka akcija ili neka prilika na stolu”, ističe Goran.

Kako to postići? Ovdje sada uskače onaj vaš osobni ‘touch’. Napišite pošiljateljima mailova ono što vam je na srcu. Naravno, pri tome ostanite maksimalno pristojni i profesionalni, ali zapamtite da su dani krute robotske profesionalnosti iza nas i da danas svatko više cijeni taj osobni dodir u poslovanju. Ako ipak ne znate u kojem biste smjeru krenuli, Goran za vas ima konkretan prijedlog.

G. Pošiljatelju, primio sam tvoju poruku i odgovorit ću tijekom dana. U međuvremenu baci pogled na akciju koju imamo na LINK. Hvala, Ime Prezime“, savjetovao je, i zaključio kako se ne radi o ničem kompliciranom, već je potrebno samo malo razmišljanja ‘izvan kutije’.

Foto: LinkedIn, Canva

 

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

ljetni recepti

Brzi, a hranjivi: 4 jednostavna ljetna recepta za vruće dane

Kuhanje ljeti bitno je drugačije od kuhanja tijekom ostatka godine. Ne želimo paliti pećnicu ako nije potrebno, a i općenito nam...
- Advertisment -