Tko je Baby Lasagna – priča o skromnom mladiću koji je zaludio Europu

Pjesmu je napisao sam u svojoj sobi, a na Doru došao kao rezerva kad je Zsa Zsa odustala. Skromni i većini nepoznati mladić iz Istre nakon svog nastupa više nije bio tako anoniman. Jer svatko otad zna za Baby Lasagnu, čovjeka koji će u subotu pokušati, po prvi put u povijesti otkad je Hrvatska nezavisna, dovesti Euroviziju u zemlju. A za to ima i velike šanse.

Svestrani dečko iz Umaga

Baby Lasagna, pravog imena Marko Purišić, nenadano nam se svima uvukao pod kožu. Rođeni Istrijan iz Umaga ipak nije nov u glazbi. Naime, glazbenu je karijeru započeo još 2011. kao član grupe Manntra. S grupom je nastupio i na Dori 2019. godine te završio na četvrtom mjestu s pjesmom “In the Shadows”. Za njemački rock sastav Mono Inc., čiji je član njegov brat Martin, i njihov 12. studijski album Ravenblack, Marko je bio koautor nekoliko pjesama. Album je dostigao prvo mjesto na njemačkoj ljestvici najprodavanijih albuma.

Da je svestran pokazuje činjenica da je završio hotelijersko-turistički smjer srednje škole te radio kao sobar. Radio je i kao dječji asistent u osnovnoj školi. Završio je studij odnosa s javnošću na VERN-u, a studirao je i inženjerstvo zvuka u Ljubljani.

Primjer Marka Purišića predivna je inspirativna priča i za sve one koji su izgubili nadu i misle da ne mogu uspjeti bez nečije podrške, odnosno “guranja”. Jer on je sav ovaj uspjeh postigao sam uz pomoć svoje obitelji. I sam se, kako je jednom prilikom rekao, iznenadio kad je vidio da je rezerva na Dori. To mu je tad bio veliki uspjeh, ne znajući što ga zapravo čeka u bliskoj budućnosti.


Pročitajte više: ‘Jeste li za baby lazanje’ ili kako iskoristiti aktualnosti za vlastiti PR


Netko s kime se možemo poistovjetiti

Stručnjak za odnose s javnošću i profesor na Fakultetu političkih znanosti Božo Skoko u Facebook je objavi komentirao ovaj fenomen Baby Lasagne.

“Marko je netko s kime se lako možemo poistovjetiti. On ne pripada nikakvim estradnim klanovima i iza njega ne stoji nikakva velika show-biz mašinerija. Sve je osmislio sam sa svojim malim kreativnim timom. On je mladi i sposobni dečko, koji je igrom slučaja dobio priliku”, objašnjava Skoko.

Skoko je još pojasnio i da je Marko unatoč brzoj popularnosti ostao skroman i svoj. Prilagođava se globalnim trendovima, ali ne podilazi publici te čuva i promiče svoj istarski i hrvatski identitet. Veliki je vjernik i sam priznaje da se moli prije nastupa.

Na kladionicama prvi

“Eurosong je globalni show, koji ima sve više obožavatelja. Odavno u fokusu nisu kvaliteta pjesme, ni glazba, već cjelokupni umjetnički koncept, osobnost izvođača, ali i PR koji ga prati. Ove se godine sve to kod nas poklopilo – od ritma koji odmah ulazi u uho do poruke pjesme i karaktera izvođača”, istaknuo je Skoko.

Baby Lasagna je uspio ono što uspijeva vjerojatno samo našoj nogometnoj reprezentaciji – ujediniti Hrvate i potaknuti masovnu euforiju. Za sebe kaže da je introvertan i povučen, no odlično se snalazi pod svjetlima reflektora cijele Europe, ali i šire. Njegov mali uspješni tim čine prijatelji, obitelj i njegova djevojka Elizabeta koja je zaslužna za njegove modne kombinacije. Ona se bavi vizualnom umjetnošću i često zajedno rade i na drugim projektima.

Baby Lasagna je na kladionicama i dalje uvjerljivo prvi za pobjedu. Svi s nestrpljenjem čekamo subotu da vidimo hoće li ova priča o uspjehu samozatajnog mladića iz Umaga dobiti najljepši rasplet. Jedno je sigurno – pobijedio ili ne, Marko je ispisao povijest hrvatske glazbe.

Foto: Canva / Instagram @the_baby_lasagna_

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -