Bolja karijera u 2014 kroz 5 koraka

Blagdani traju i vi ste nadamo se na zasluženom odmoru. Iako vjerojatno ne želite razmišljati o poslu, možda ne bi bilo loše da sad kad imate vremena sagledate svoju karijeru. I onda spremno zakoračite u siječanj s ciljem da svoju karijeru dignete na novi nivo u 2014.

Bolja karijera u 2014

Pročitajte naše najpopularnije savjete za unapređenje karijere iz 2013.

Posao nije škola

Uspjeh u školi i fakultetu ne znači automatski uspjeh na poslu. Za uspjeh u školi potrebno je samo dobro učiti, na poslu treba puno više. Poštivanje autoriteta i linearno napredovanje također ne prolaze na poslu. Pročitajte kako odbaciti navike iz školskih klupa.

Konflikt nije loša stvar

Istraživanja su pokazala da je izbjegavanje konflikata veliki minus ženama u biznisu. Zauzimanje stava bez povlačenja je liderska osobina i nemojte gubiti samopouzdanje u takvim situacijama. Pročitajte kako si pomoći ako se povlačite u stresnim situacijama.

Planirajte konferencije u 2014

Kako bi se brendirali kao stručnjak u industriji,  ljudi moraju čuti za vas. A nema bolje prilike od sudjelovanja na stručnim konferencijama kao govornik. Konferencije kronično trebaju žene govornike!

Ne ponašajte se kao tajnica

Biti susretljiv i htjeti pomoći je dobra osobina. Samo to vas može koštati promaknuća ako prihvaćate tajničke poslove. Pročitajte kada treba preuzeti dodatne poslove i koji su to.

Koja su vaša postignuća?

Ženama se puno stvari podrazumijeva i spada u opis posla. Počnite drugačije gledati na svoj posao: koliko ste nešto ubrzali, učinili jeftinijim, efikasnijim…Kad budete na taj način gledali na stvari, neće vam biti problem pričati o svojim postignućima. Imat ćete ih spremne u rukavu:-). Pročitajte kako prezentirati postignuća u životopisu.

Foto: 123rf

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više