Bolja karijera u 2014 kroz 5 koraka

Blagdani traju i vi ste nadamo se na zasluženom odmoru. Iako vjerojatno ne želite razmišljati o poslu, možda ne bi bilo loše da sad kad imate vremena sagledate svoju karijeru. I onda spremno zakoračite u siječanj s ciljem da svoju karijeru dignete na novi nivo u 2014.

Bolja karijera u 2014

Pročitajte naše najpopularnije savjete za unapređenje karijere iz 2013.

Posao nije škola

Uspjeh u školi i fakultetu ne znači automatski uspjeh na poslu. Za uspjeh u školi potrebno je samo dobro učiti, na poslu treba puno više. Poštivanje autoriteta i linearno napredovanje također ne prolaze na poslu. Pročitajte kako odbaciti navike iz školskih klupa.

Konflikt nije loša stvar

Istraživanja su pokazala da je izbjegavanje konflikata veliki minus ženama u biznisu. Zauzimanje stava bez povlačenja je liderska osobina i nemojte gubiti samopouzdanje u takvim situacijama. Pročitajte kako si pomoći ako se povlačite u stresnim situacijama.

Planirajte konferencije u 2014

Kako bi se brendirali kao stručnjak u industriji,  ljudi moraju čuti za vas. A nema bolje prilike od sudjelovanja na stručnim konferencijama kao govornik. Konferencije kronično trebaju žene govornike!

Ne ponašajte se kao tajnica

Biti susretljiv i htjeti pomoći je dobra osobina. Samo to vas može koštati promaknuća ako prihvaćate tajničke poslove. Pročitajte kada treba preuzeti dodatne poslove i koji su to.

Koja su vaša postignuća?

Ženama se puno stvari podrazumijeva i spada u opis posla. Počnite drugačije gledati na svoj posao: koliko ste nešto ubrzali, učinili jeftinijim, efikasnijim…Kad budete na taj način gledali na stvari, neće vam biti problem pričati o svojim postignućima. Imat ćete ih spremne u rukavu:-). Pročitajte kako prezentirati postignuća u životopisu.

Foto: 123rf

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Treba li CEO koristiti društvene mreže? „Za pet godina, tvrtke koje...

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako...