Marijana Knežević Tudić nova je članica Uprave Kraša: ‘Poznajem Kraš u dušu’

Marijana Knežević Tudić je nova članica Uprave Kraša. Odluka je donesena prošlog tjedna na sjednici Nadzornog odbora, a mandat joj je započeo ovog ponedjeljka – 15. travnja 2024. godine.

Industrija pod pritiskom

„Iznimna mi je čast što sam dobila priliku i dalje razvijati kompaniju na poziciji članice Uprave. Nakon što sam provela gotovo 25 godina života u Krašu, usudila bih se reći da ga poznajem u dušu”, istaknula je Knežević Tudić.

Nova članica Uprave na tu poziciju dolazi s mjesta direktorice Službe centralne nabave u Krašu. U svojem će resoru biti zadužena za operativne poslove koji uključuju proizvodnju i održavanje, nabavu te investicije.

“Svjesna sam odgovornosti pozicije koju ona nosi, pogotovo u trenucima kad se cijela industrija suočava s nezapamćenim pritiskom rasta cijena kakaovca, naše ključne sirovine”, istaknula je Knežević Tudić. Ona je svoju karijeru u Krašu započela 2000. godine, po završetku Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Počela je od pripravničke pozicije, a kroz godine razvoja radila je u različitim resorima: od proizvodnje, marketinga i prodaje do nabave.


Pročitajte više: Marina Repić-Šarić o transformaciji uloge nabave: “Preko noći smo došli u fokus”


Snaga Kraša u tradiciji i kvaliteti

“Dobro znam da je snaga Kraša u njegovoj tradiciji i kvaliteti, vjernosti potrošača i predanosti zaposlenika. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama i u ovim izazovnim trenucima, kao i dosad, uspjeti zadržati stabilnost poslovanja te nastaviti razvijati kompaniju dalje s naglaskom na investiranje u proizvodnju i naše ljude“, naglasila je nova članica Uprave Kraša.

Na sjednici Nadzornog odbora utvrđeno je da će Mario Müller kao član Uprave preuzeti odgovornost za resor prodaje i marketinga.

Tradicija i povijest Kraša započinje u Zagrebu, na temeljima tvornice za proizvodnju čokolada Union. Union je osnovan 1911. godine kao prvi industrijski proizvođač čokolade u jugoistočnoj Europi. Dvanaest godina kasnije zagrebačko poduzeće Bizjak započelo je s proizvodnjom dvopeka, keksa i vafla, a 1950. godine te se dvije tvornice s još nekoliko manjih proizvođača ujedinjuju pod zajedničkim imenom antifašističkog borca i sindikalista Josipa Kraša.

Kraševa je povijest obilježena velikim uspjesima i prekretnicama. Između ostalog, tu je dobavljača kraljevskog dvora u Beču i Budimu 1913. godine te početak proizvodnje prvih bombona s crtom 1936. godine, najtanje čokolade na svijetu 1938. godine ili prve robne marke na ovim prostorima 1946. godine. Danas je Kraš suvremena kompanija koja se uspješno prilagođava izazovima i zahtjevima tržišta. Svoje poslovanje temelji na najvišim standardima kvalitete, bogatstvu asortimana, prepoznatljivim brendovima i stoljetnoj tradiciji.

U sklopu Kraš grupe posluje pet tvornica. Tri su u Zagrebu, jedna u Osijeku te Mira u Prijedoru. Zapošljavaju gotovo 2000 radnika, a više od polovice ukupne proizvodnje plasira na domaće tržište. Ostatak se izvozi na brojna inozemna tržišta, kako europska tako i prekomorska tržišta Australije, Kanade, SAD-a i pojedinih azijskih i afričkih zemalja.

Foto: Kraš

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -