Vaše črčkarije na sastancima itekako imaju smisla

Volite li crtati, švrljati, črčkati na sastancima, tijekom važnih konferencijskih poziva? I osjećate li se nelagodno zbog toga? Ta osobina se u biznisu smatra smiješnom i djetinjastom, a vizualna konzultantica Sunni Brown smatra da je se ne bi trebali sramiti, štoviše, trebali bi ju poticati.

Črčkarije nisu samo črčkarije

Ti spontani crteži nam pomažu u razumijevanju stvari, a ne pridajemo im važnost koju zaslužuju jer je naša kultura koncentrirana na verbalne znakove. Švrljanje u kombinaciji sa verbalnim znakovima omogućava da zadržimo 29% više informacija. Stoga kad vidite nekoga da švrlja, crta nešto tijekom sastanka, ta osoba to radi kako bi ostala fokusirana, a ne zato što je već izgubila fokus.

Sunni Brown preporuča da se črčkarije  potiču, a svakako u situacijama kada kompleksne informacije treba razumjeti brzo. Za više informacija pogledajte njen TED govor na tu temu.

Foto: 123rf

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...