Vaše črčkarije na sastancima itekako imaju smisla

Volite li crtati, švrljati, črčkati na sastancima, tijekom važnih konferencijskih poziva? I osjećate li se nelagodno zbog toga? Ta osobina se u biznisu smatra smiješnom i djetinjastom, a vizualna konzultantica Sunni Brown smatra da je se ne bi trebali sramiti, štoviše, trebali bi ju poticati.

Črčkarije nisu samo črčkarije

Ti spontani crteži nam pomažu u razumijevanju stvari, a ne pridajemo im važnost koju zaslužuju jer je naša kultura koncentrirana na verbalne znakove. Švrljanje u kombinaciji sa verbalnim znakovima omogućava da zadržimo 29% više informacija. Stoga kad vidite nekoga da švrlja, crta nešto tijekom sastanka, ta osoba to radi kako bi ostala fokusirana, a ne zato što je već izgubila fokus.

Sunni Brown preporuča da se črčkarije  potiču, a svakako u situacijama kada kompleksne informacije treba razumjeti brzo. Za više informacija pogledajte njen TED govor na tu temu.

Foto: 123rf

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pitanja za kandidate

Ova dva “small talk” pitanja kandidatu na razgovoru za posao će...

O kandidatu puno toga možete doznati kroz ugodno čavrljanje, bez postavljanja direktnih pitanja. Ovakva pitanja za kandidate ne moraju biti postavljena...