Coca Cola poslodavac koji poštuje obitelj

Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama dodijelio je prestižno pravo korištenja znakom Mamforce Company tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., koja odgovorno provodi obiteljski osviještene prakse upravljanja ljudskim potencijalima i time svojim zaposlenicima olakšava uravnoteženost poslovnoga i obiteljskoga života. Certifikat Mamforce Company svečano su uručili Davor Majetić, glavni direktor HUP-a i Dijana Kobas Dešković, predsjednica Instituta za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama glavnome direktoru Coca-Cole HBC Hrvatska d.o.o. Mircei Draji i direktorici Odjela za ljudske potencijale Sanji Jovanović. Svečanoj dodjeli prisustvovala je Maja Pokrovac, predstavnica HUP-a i Global Compacta Hrvatska. Osim Coca-Cole HBC u Hrvatskoj su certifikat i pravo korištenja znakom Mamforce Company stekle tvrtke Vipnet d.o.o i Privredna banka Zagreb d.d.(PBZ).

Coca Cola poslodavac koji zaslužuje Mamforce znak kvalitete

„Važnost projekta i stjecanja znaka kvalitete Mamforce Company očituje se u javnome prepoznavanju onih tvrtki koje svojim zaposlenicima omogućuju razvoj karijere bez obzira na različitosti i rodno podijeljene uloge koje su, nažalost, još uvijek prisutne u našem društvu. Takve pozitivne primjere treba sustavno isticati jer s dobrim praksama potičemo i druge na promjenu koja je nužna za daljnji razvoj društva“, istaknuo je Davor Majetić, glavni direktor HUP-a. Idejna začetnica projekta i predsjednica Instituta Zaposlena mama koji provodi vrednovanje postojećih uvjeta rada u organizacijama i daje preporuke za poboljšanje, Dijana Kobas Dešković, izrazila je zadovoljstvo s uključenjem još jedne vodeće kompanije: „Drago nam je da je i tvrtka Coca Cola HBC Hrvatska prepoznala prednosti uključenja u MAMFORCE inicijativu te time dodatno potvrdila svoju lidersku poziciju u promjenama koje mijenjaju ustaljene obrasce ponašanja i donose boljitak, u ovom slučaju obiteljima i zdravlju, ali i time povezanoj produktivnosti kompanija “.

MAMFORCE COMPANY STANDARD  0030
– Davor Majetić – glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Mircea Draja – glavni direktor Coca Cole HBC Hrvatska

Coca-Cola HBC Hrvatska osigurava mnogobrojne pogodnosti prilagođene potrebama svojih zaposlenika. Treba napomenuti da je riječ o različitim potrebama jer je broj zaposlenika velik, a jedan je od takvih primjera sustav brzoga nagrađivanja koji omogućuje rukovoditeljima nagrađivanje pojedinačnih doprinosa prilagodbom nagrade potrebama zaposlenika. Također, unutrašnjim inicijativama poput Tjedna kretanja te obrazovnim radionicama nastoji se potaknuti zaposlenike da se češće kreću na radnome mjestu s namjerom da takve navike usvoje dugoročno radi poboljšanja zdravlja te podizanja razine zadovoljstva radom u tvrtki. Coca-Cola HBC Hrvatska posebno je ponosna na zastupljenost žena u upravljačkim tijelima – čak 57 % članova tih tijela su žene, što je posljedica razvijene korporacijske kulture u kojoj je osigurana mogućnost ravnopravnoga stručnog usavršavanja i napredovanja.

„Coca-Cola HBC Hrvatska godinama je među najpoželjnijim poslodavcima u Republici Hrvatskoj te među vodećim tvrtkama u upravljanju ljudskim potencijalima. Dodjelom prestižnoga prava korištenja znakom Mamforce Company potvrdili smo postojeće dobre prakse te se obvezali na daljnje prilagođavanje radnoga okružja roditeljima, osobito zaposlenim majkama. Kao jedna od tvrtki predvodnica u uvođenju pozitivnih promjena želimo stvoriti nove i konkurentne prakse kako bismo omogućili još produktivnije radno okružje te dodatno povećali motiviranost zaposlenika. Smatramo, naime, da tek s jednakim mogućnostima za sve te s odgovarajućom podrškom države i poslodavaca možemo omogućiti ostvarivanje punoga potencijala zaposlenih roditelja na radnome mjestu. To je važno jer pridonosi povećanju učinkovitosti i produktivnosti, a time pozitivno utječe i na cjelokupno gospodarstvo“, izjavio je glavni direktor Coca-Cole HBC Hrvatska i Coca-Cole HBC B-H Sarajevo Mircea Draja.
Pokrovitelji projekta Mamforce Company su Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora i Global Compact Hrvatska.

oziciju u promjenama koje mijenjaju ustaljene obrasce ponašanja i donose boljitak, u ovom slučaju obiteljima i zdravlju, ali i time povezanoj produktivnosti kompanija “.

Proces certifikacije provodi se vanjskim vrednovanjem tvrtki pri kojemu se ocjenjuje mogućnost daljnjega usavršavanja i napredovanja, zastupljenost žena i muškaraca na najvišim upravljačkim položajima te radni uvjeti zaposlenika s posebnim naglaskom na njihovu prilagođenost roditeljima s malom djecom i mogućnost postupnoga vraćanja s rodiljnoga/roditeljskoga dopusta.

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...