Kome smetaju djeca?

Mnoge zaposlene žene zbog posla i karijere odgađaju majčinstvo ili nakon poroda uzimaju duži porodiljni dopust kako bi mogle biti uz svoje dijete. Isto tako mnoge žene koje rade u korporacijama pokreću vlastiti posao zbog veće fleksibilnosti.

U Hrvatskoj, u korporacijama i tvrtkama, ne postoji određena poslovna politika koja bi omogućila majkama fleksibilnije radno vrijeme ili rad od kuće kako bi imale vremena i za obitelj. Isto tako, ne postoje organizirani vrtići za djecu unutar tvrtki gdje bi majke mogle ostaviti djecu dok rade, kao što neke američke tvrtke imaju.

Mnogim se ženama dogodi da ne mogu naći nekoga tko bi im pričuvao dijete dok su one na poslu ili obavljaju neku drugu poslovnu obavezu, pa smo se pitali zašto u tom slučaju majke ne bi mogle voditi djecu sa sobom na posao i kome smetaju djeca na radnom mjestu?

Doris Pinčić izvrijeđali zbog dovođenja djeteta na predavanje

Nedavno se medijima proširila priča o popularnoj glumici Doris Pinčić koja je uzela jednogodišnjeg sina na predavanje o utjecaju sapunica jer ga nitko nije imao čuvati. Dok je imala predavanje držala je dijete u naručju, što je zasmetalo jednoj ženskoj osobi iz publike. Kako joj je smetao dječji glas, žena je odlučila glumicu izvrijeđati što je uzela dijete sa sobom, optuživši je da tako želi biti u centru pažnje.

Doris je objasnila ženi da dijete nije imao tko čuvati, na što joj je žena odgovorila da joj dijete smeta i da misli da dovođenje djeteta na takvo predavanje nije normalno.

Naravno, Doris je ostala šokirana takvim ponašanjem nakon čega je napustila pozornicu da se smiri.

Ono što je u ovom slučaju začuđujuće nije samo činjenica da je glumicu napala ženska osoba, već i činjenica da se incident dogodio na Festivalu tolerancije.

Europarlamentarka dovodi kćer na sjednice EP

Prije nekoliko godina, europska parlamentarka Licia Ronzulli je prvi put povela svoju kćer, tada staru samo 7 tjedana, na posao. Nije ni slutila koliku će pažnju medija to izazvati. Iako su je mnogi optužili da koristi dijete za političku promociju, Ronzulli je rekla da kako su njeni razlozi da dovođenje djeteta na posao potpuno drugačiji – vrijeme sa svojom kćeri i ukazivanje na činjenicu da mnoge žene ne mogu svoju djecu voditi na posao.

 

Djeca_na_radnom_mjestu_Licia_Ronzulli

Profesor smirio dijete i nastavio s predavanjem

Da ima odličnih primjera razumijevanja prema majkama s malom djecom, pokazuje i jedan primjer koji se ovih dana raširio društvenim mrežama. Slika profesora s djetetom je u samo 3 dana postala viralni hit.

Slika profesora koji drži dijete u naručju možda ne bi bila ništa posebno da ne postoji priča iza nje. Naime, fotografija je nastala na jednom malom Jeruzalemskom fakultetu nakon što je jedna studentica došla na predavanje s djetetom. Kako nije mogla naći nekoga da joj čuva dijete, došla je je na predavanje s njim. Nakon što je dijete postalo nemirno i počelo plakati, studentica se sva posramljena ustala i spremila za odlazak s predavanja, kada ju je zaustavio profesor. Umjesto da joj zada dodatne zadatke da ih napravi kod kuće, profesor je uzeo dijete, smirio ga i nastavio s predavanjem s djetetom u naručju.

Ovo je priča koju nemamo priliku često vidjeti, pa su ga neki mediji i nazvali „najboljim profesorom na svijetu“.

Djeca_na_radnom_mjestu_profesor

Foto: 123rf, Flickr/ European Parliament, Imgur/ justagreatdude

PROČITAJTE JOŠ:

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više