Epsonove pametne naočale Moverio za novu dimenziju Velike nagrade u Silverstoneu

Gosti vodeće ekipe u prvenstvu FIA Formule 1TM u Silverstoneu, MERCEDES AMG PETRONAS, po prvi puta su uživali u uvjerljivom iskustvu proširene stvarnosti. VIP gosti su se uz pomoć partnerske tvrtke Epson i tehnologije pametnih naočala Moverio mogli uživjeti „živčano središte“ garaže s bolidima F1.

Epsonove pametne naočale Moverio

Umjesto tradicionalne prezentacije Moverio je omogućio praćenje različitih sadržaja koji su birali sami posjetitelji, o bolidima, vozačima, ekipi i o stazi. Posjetitelji su mogli birati između video materijala i društvenih mreža, statističkih podataka o vozačima, sve to u formatu velikog ekrana, izravno ispred gledatelja.

Moverio je pogodan za uporabu u različitim industrijama, od sporta, proizvodnje i zabave, do zdravstva. Konstrukcija pametnih naočala temelji se na Epsonovoj filozofiji koja teži ka stvaranju učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija, te omogućava korisnicima pogled na okolinu uz dodatan sloj video materijala koji se projicira na leće.

MoverioPosjetitelji u Silverstoneu su zbog toga mogli vidjeti anatomiju Mercedesova boksa u usporenim snimkama te zaduženja inženjera u ekipi. Senzori za pokrete u naočalama Moverio BT-200 omogućili su im da gestikulacijom odabiru sadržaj ili kontekstualni materijal koji žele gledati, primjerice zaviriti „ispod kože“ bolida Mercedes F1 W07 Hybrid.

Valerie Riffaud-Cangelosi, voditeljica razvoja novih tržišta u Epsonu, kazala je: „S preciznim, vrhunskim, laganim, kompaktnim i energetski učinkovitim proizvodima Epson se odlično uklapa s ekipom MERCEDES AMG PETRONAS Formula OneTM. Naočale Moverio omogućuju potpuno uvjerljivu prezentaciju kakvu poklonici F1 utrka do sada nisu imali prilike vidjeti, uz proširenu stvarnost koja doprinosi iskustvu na trkaćoj stazi“.

Victoria Vowles, direktorica marketinških operacija, MERCEDES AMG PETRONAS Formula OneTM, kazala je: „Sa zadovoljstvom smo prezentirali naše partnerstvo tijekom vikenda u Silverstoneu. Epson je postavio visoke standarde s tehnologijom pametnih naočala Moverio koje su postale važnim sredstvom uvjerljivog i upečatljivog iskustva naših gostiju. Vodstvo ekipe MERCEDES AMG PETRONAS omogućava nam diferencijaciju i izvan staze, kroz partnerstvo s Epsonom kojim ugrađujemo inovativnu tehnologiju u naš program“.

Moverio

Nova generacija pametnih naočala Moverio, model BT-300, provi je puta predstavljena početkom ožujka ove godine tijekom manifestacije Mobile World Congress u Barceloni. Ovo su najlakše prozirne binokularne naočale, s ugrađenim digitalnim OLED zaslonom na bazi silicija, oko 20 posto lakše u odnosu na prethodni model, i tako postavljaju novi hardverski standard za proširenu stvarnost. Naočale su konstruirane prvenstveno za funkcionalnost i sadrže prozirni optički sloj. Visoke performanse važne su profesionalnim korisnicima i donijet će nova poboljšanja korisničkog iskustva u različitim područjima primjene.

Program „Moverio garage tour„ će, nakon uspješne premijere na početku F1 sezone u Melbournu, od sada biti sastavnim dijelom prezentacija ekipe MERCEDES AMG PETRONAS dokraja ove sezone, uz novi model model BT-300.

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više