Europa je dom inovatorica! Otvorene prijave za EU nagradu za inovatorice 2025.

Europska komisija otvorila je prijave za nagradu Europske unije za inovatorice za 2025. godinu. Ova zajednička inicijativa, koju podupiru Europsko vijeće za inovacije (EIC) i Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), slavi iznimna postignuća poduzetnica koje stoje iza revolucionarnih inovacija u Europi. Pobjednice će biti odabrane u tri kategorije nagrada: Inovatorice EIC-a, Inovatorice u usponu EIC-a i Žene na vodećim položajima EIT-a.

EU nagrada za inovatorice 2025.: Sve što trebate znati o kategorijama

Kad je riječ o kategoriji Inovatorice EIC-a, ona je otvorena za žene osnivačice i suosnivačice iz EU i pridruženih zemalja. Tri najbolje rangirane prijave dobit će jednu od tri nagrade: od 100.000 eura, 70.000 eura i 50.000 eura.

Kategorija Inovatorice u usponu EIC-a cilja na obećavajuće inovatorice mlađe od 35 godina. Trima najbolje rangiranim poduzetnicama također se dodjeljuju tri nagrade: od 50.000 eura, 30.000 eura i 20.000 eura.

Treća kategorija, Žene na vodećim položajima EIT-a, usmjerena je na žene s izravnom vezom s EIT zajednicom. Tri najbolje rangirane prijave bit će nagrađene s istim iznosima kao prethodna kategorija: 50.000 eura, 30.000 eura i 20.000 eura. Ako ispunjavate kriterije navedene u Pravilima natječaja, za svaku od kategorija možete se prijaviti putem službene stranice.


Pročitajte više: Koliko ih je! Poduzetnički duh ovih žena inspirirao nas je u 2023. godini


‘Nagrada pomaže u jačanju rodne ravnopravnosti’

Europa je dom inspirativnih inovatorica i poduzetnica koje vode uspješna i revolucionarna poduzeća. U okviru Europske nagrade za inovatorice istaknute su njihove vještine i inovativnost, što ih čini uzorima. Nagrada pomaže u jačanju rodne ravnopravnosti u poslovanju i tehnologiji te promiče nadarene žene u području inovacija i poduzeća pod vodstvom žena”, rekla je Iliana Ivanova, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade.

Nagrada se može dodijeliti ženama iz cijele EU i zemalja pridruženih programu za istraživanje i inovacije Obzor Europa. Njihove inovacije potiču pozitivne promjene za ljude i planet. Rok za prijavu je 25. rujna 2024. u 17:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Više informacija dostupno je na poveznici.

Foto: European Innovation Council

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Zašto se odupirete mirovini?

S povlačenjem predsjednika Joea Bidena (81) iz predsjedničke utrke, republikanski kandidat i bivši predsjednik Donald Trump (78) sada je najstarija osoba...
- Advertisment -