Finalisti programa Software StartUp Academy razvili rješenja temeljena na Internetu stvari

U Zagrebu su 19. travnja odabrani finalisti programa Software StartUp Academy kojeg Microsoft Hrvatska provodi četvrtu godinu zaredom s ciljem da, kroz niz predavanja, radionica i rad s mentorima, mladim poduzetnicima omogući ulazak u poslovni svijet.

Program je tijekom protekle godine pohađalo više od 500 studenata i mladih u Splitu, Osijeku, Šibeniku, Varaždinu, Rijeci i Zagrebu gdje su im u razvoju poslovnih ideja pomagali mentori, stručnjaci iz lokalne zajednice, a cijeli program omogućila snažna mreža partnera projekta u svakome gradu.

Predstavljanje na WinDays16 konferenciji

Odabranih sedam finalista svoje će radove predstaviti 28. travnja na WinDays16 konferenciji u Poreču, gdje će pobjednika odabrati stručni žiri sastavljen od predstavnika Microsofta i predstavnika hrvatske start-up zajednice.

Najbolji projekt bit će nagrađen s 40.000 kuna, što će se pobjedniku omogućiti implementaciju rješenja. Također, po prvi put, svaki tim će imati svoj promotivni štand na WinDays konferenciji gdje će sudionicima konferencije moći odgovarati na pitanja vezana za njihove projekte.

Software StartUp Academy2

“Tijekom programa sudionici su imali priliku učiti od stručnjaka iz različitih područja kako od ideje stvoriti pravo poslovno rješenje koje može privući investitore i koje mladima može dati poticaj da se otisnu u poduzetničke vode”, izjavio je Filip Glavota, Technical Evangelist u Microsoftu Hrvatska.

Dodao je kako su ideje i poslovna rješenja ovogodišnjih finalista vrlo kvalitetna te ujedno različita i zanimljiva, a njihov odabir nije bio nimalo jednostavan zadatak.

“Drago mi je što su mnogi timovi svoja rješenja temeljili na aktualnom Internetu stvari (IoT) i drugim modernim tehnologijama koje i jesu osnova za stvaranje inovacija. Bit će zanimljivo vidjeti finalna predstavljanja projekata na WinDays16 konferenciji”, zaključio je Glavota.

Predstavljeni inovativni proizvodi

Tako je tim Canelio razvio prvi pametni (IoT) uređaj za treniranje pasa i pripadajuće mobilne aplikacije koji omogućuju edukaciju, motivaciju i trening pasa.

Juvo – Home Friend je inovativni proizvod koji se brine za sigurnost djece te roditeljima osigurava smirenost i opuštenost po pitanju brige o djetetovom zdravlju i sigurnosti. Pružajući im konstantan uvid u kakvoj se okolini dijete nalazi, roditelji mogu bezbrižno obavljati svoje svakodnevne aktivnosti znajući da je njihovo dijete sigurno.

Aplikacija OninO je platforma za ad-hoc komunikaciju na lokalnom području koja ima za cilj povezati ljude u svakom trenutku i na svakom mjestu te im omogućiti da stupe u interakciju s domaćinom događaja ili mjesta na kojem se nalaze.

Gym Team iz Osijeka kreirao je Palester, web aplikaciju za vođenje teretane koja pojednostavljuje usluge i procese vezane za istu. Aplikacija će unaprijediti poslovanje teretana koje ju budu koristile zbog toga što će se uspostaviti komunikacijski kanal s članovima teretana preko sestrinske aplikacije eTrener koja ujedno i vodi korisnike kroz sam proces treniranja.

Software StartUp Academy3

PinList je brza, intuitivna i sigurna platforma za lokacijsko praćenje u realnom vremenu uz minimalnu potrošnju resursa i maksimalnu kontrolu privatnosti. Pruža mogućnost praćenja lokacije praktički bilo kojeg objekta ili osobe te je idealna za potporu dostavnih službi.

Vjenčanje.online je mobilna i web aplikacija za automatizirano prikupljanje fotografija i video zapisa vjenčanja, no vrlo lako se može primijeniti na bilo kakvu drugu vrstu događanja. Dodatna mogućnost je izrada prikupljenih fotografija na licu mjesta koje posjetitelji mogu odmah dobiti kao trajnu uspomenu.

Serene.li je platforma koja automatizira repetitivne procese koje dizajneri svakodnevno obavljaju kako bi se mogli posvetiti onom što vole – dizajnu. Putem preglednih stranica Serene pospješuje komunikaciju s klijentom te on može vidjeti kako izgleda trenutni napredak prema traženom proizvodu i jednostavnim klikom na bilo koji dio neke slike može zabilježiti svoje zahtjeve bez potrebe za pisanjem dugih i nerazumljivih e-mailova opisujući svoje zahtjeve.

Finale programa Software StartUp Academy održat će se 28. travnja u 20 sati u press centru konferencije WinDays, kada će također biti odabran pobjednički projekt.

Više informacija o programu potražite na www.startup.msacademic.hr i na Facebook stranici https://www.facebook.com/msacademichr/?fref=ts

Software StartUp Academy
Web

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

prijave najbolje poduzetnice 2023

Prijave za nagrade najboljim poduzetnicama 2023. su otvorene – evo kako...

Već godinama u Women in Adria organiziramo natječaj za najbolje poduzetnice u Hrvatskoj. Cilj dodjele ovih nagrada je poticanje ženskog poduzetništva,...