Godinu dana udruge Glas poduzetnika – godina dana borbe za bolje i pravednije društvo!

U Hrvatskoj je postojala potreba za beskompromisnim i neovisnim predstavnicima privatnog sektora. Udruga Glas poduzetnika ovaj tjedan obilježava godinu dana postojanja. Postali su najsnažnija neovisna udruga poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika u privatnom sektoru u Hrvatskoj u kratkom razdoblju.


Pročitajte više: UGP zahtijeva korijenitu promjenu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a preporučuje i posebne potpore za žene poduzetnice


Udruga Glas poduzetnika slavi godinu dana postojanja

Danas okuplja više od 16.700 članova iz gotovo svih djelatnosti, a podržava ih i više od 200.000 građana. Za ogroman uspjeh Udruge zaslužni su članovi, donatori, partneri i mediji koji ih podupiru u svakom koraku. Utjelovljuju sve ono što privatni sektor je: slobodu, kreativnost, borbu na tržištu i neovisnost. Kontinuirano se bore za poduzetništvo i za Hrvatsku u koju vjeruju – Hrvatsku 2.0. Državu u kojoj je ekosustav za poslovanje i ulaganje povoljan. Njihovim radom, riječ poduzetnik, koja se koristila često u negativnom kontekstu, postala je pojam koji izaziva ponos.

Nastali su iz potrebe za beskompromisnim i neovisnim predstavnicima privatnog sektora. Poduzetnici i obrtnici trebali su GLAS koji će ih predstavljati i zalagati se za njihove interese bez “fige u džepu” ili osobnog interesa. U ovo vrijeme prošle godine Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora podržavali su neadekvatne ekonomske mjere Vlade Republike Hrvatske i oglušili su se na vapaje poduzetnika. S druge strane, UGP je jasno istaknuo svoj stav – OTPIS, NE ODGODA! Njihove prijedloge su nakon toga podržale mnoge neovisne poduzetničke i obrtničke udruge. I uspjeli su! Uspjeli su se izboriti za otpis, za mnoge zaboravljene djelatnosti tijekom ove krize, uspjeli su u mijenjanju dijela poreznih zakona, uspjeli su u pokretanju reforme HGK… No, nesaglediv je posao pred nama. Desetljeća loše prakse, nisu sklona promjenama. No oni ne odustaju!

Ističu da su kroz njihov rad u protekloj godini vodili s četiri postulata: VIŠE RADA, DIGITALIZACIJA, VIŠE PRAVDE i MANJI POREZI! Naime, postulati su misao vodilja svih naših aktivnosti. Žele da sustav postane efikasniji i konkurentniji. Žele učinkovito i nekorumpirano pravosuđe koje će iskorijeniti korupciju i sve prakse koje nisu dobre za društvo. Žele da država svima uzima manje. I naposljetku, žele da više novca ostane onima koji stvaraju vrijednost – poduzetnicima, obrtnicima i radnicima! S istim željama i aktivnostima nastavit će raditi na boljoj Hrvatskoj, na Hrvatskoj iz koje nitko ne želi otići!


Pročitajte više: Zašto plan trošenja milijardi iz Europske unije nije transparentan?


“UGP je ideja, koncept, vjera da sutra nećemo imati podijeljeno društvo zbog političkih ambicija pojedinih mediokriteta! Želimo uređenu i pravednu zemlju, u kojoj će svatko dobiti jednaku šansu, u kojoj smo doista pred zakonom svi isti i u kojoj možemo raditi, stvarati nove vrijednosti, plaćati poštene poreze i odgajati našu djecu!” rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -