HAMAG-BICRO donosi novi projekt usmjeren na poticanje suradnje mikro i malih poduzeća

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sa zadovoljstvom poziva na predstavljanje novog projekta EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness) u okviru Fonda projekata malih vrijednosti (Small Project Fund – SPF). Projekt je usmjeren na poticanje suradnje mikro i malih poduzeća na pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Mikro i mali poduzetnici, ovo su raspoložive cifre

Prvi put na ovom programskom području, mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju stoji ukupno 8.725.324,36 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA III. Od toga je kroz prvi poziv raspoloživo 3.000.000,00 eura. Predviđeno trajanje javnog poziva je od 18. lipnja do 17. rujna 2024. Prijave za sudjelovanje u projektu predaju se putem poveznice.

Europskim sredstvima može se sufinancirati do 85 % ukupne vrijednosti projekta. Pri tomu najviši iznos europskih sredstava koji je moguće ostvariti po malom projektu iznosi 200.000,00 eura. Svaki mali projektni prijedlog treba uključivati suradnju najmanje dva, a najviše četiri projektna partnera odnosno krajnja korisnika iz različitih zemalja uključenih u programsko područje. Pritom jedan od partnera mora imati sjedište na području Europske unije. Suradnja partnera iz sve tri (3) zemlje članice programskog područja bodovat će se s dodatnih 5 bodova.

Financijska potpora će se odobravati za: razvoj i prilagodbu poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, poticanje razvoja lokalnih mikro i malih poduzeća, sa snažnim naglaskom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, razvoj pilot akcija i novih poslovnih rješenja, uz istovremeno unaprjeđenje njihove prekogranične poslovne suradnje.


Pročitajte više: ‘Mir i tišina su najveći kapital za biznis’


Prijavite se na vrijeme, sudjelovanje je besplatno

Projekt EmBRACE i svi detalji javnog poziva bit će predstavljeni na početnoj konferenciji u Splitu 3. srpnja, a potom i na radionicama za poduzetnike 4. srpnja u Mostaru10. srpnja u Tuzli11. srpnja u Slavonskom Brodu te 16. srpnja u Podgorici. Broj mjesta je ograničen, stoga je važno rezervirati svoje mjesto na vrijeme. Sudjelovanje na konferenciji i radionicama je besplatno.

Više informacija o projektu EmBRACE potražite na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a.

Foto: HAMAG-BICRO / Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Zašto se odupirete mirovini?

S povlačenjem predsjednika Joea Bidena (81) iz predsjedničke utrke, republikanski kandidat i bivši predsjednik Donald Trump (78) sada je najstarija osoba...
- Advertisment -