Hana Hadžiavdagić promovirat će poduzetnike koji uplate novac za liječenje djevojčice Lave

Spajanje ugodnog s korisnim – tako se može opisati akcija koju je pokrenula poduzetnica i influencerica Hana Hadžiavdagić, a koja je ‘produžena ruka’ humanitarne akcije za skupljanje sredstava za liječenje Lave Petrušić. Poduzetnici uplate Lavi novac, a Hadžiavdagić ih zauzvrat promovira na svom Instagram profilu.

Promocija na profilu kojeg prati 701.000 ljudi

Lava je djevojčica od dvije i pol godine iz Zaprešića kojoj je u veljači 2022. dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija tipa 2, te ne može samostalno hodati ni stajati. Hitno joj je potreban lijek Zolgensme koji stoji 2,4 milijuna eura, te novac za putovanje na liječenje u Los Angeles. Dio novca je skupljen, a u manje od 50 dana potrebno je skupiti još otprilike milijun i pol eura.

Hadžiavdagić je stoga poduzetnicima predložila zanimljivu kompenzaciju: poduzetnici uplate sredstva za liječenje djevojčice Lave, a ona će ih zauzvrat promovirati putem svojih Instagram storyja.

Mali poduzetnici moraju uplatiti 150 eura ili više, veliki 300 eura ili više.

“To mi je palo na pamet čisto da vas potaknem da skupimo te novce i da Lava pobjedi ovu bolest”, poručila je Hadžiavdagić na Instagramu.

Ovime je apelirala na poduzetnike, posebice na male, da joj se “oduže” za pomoć koju im je pružila za vrijeme pandemije koronavirusa kad je opstanak brojnih poduzetnika bio upitan. Tad ih je Hadžiavdagić besplatno promovirala na svojem Instagramu gdje ju prati čak 701 tisuća ljudi.


Pročitajte više: Dnevnik jedne poduzetnice: Vlastita promocija – egoizam ili nužnost?


Rok za prikupljanje novca se smanjio

“Borila sam se da mali poduzetnici opstanu. Sada je red na malim, a bogami i velikim poduzetnicima”, poručila je Hana Hadžiavdagić.

Sredstva za Lavu doniraju se na račun u Raiffeisen banci, na ime Lava Petrušić. IBAN HR5024840083120778121, a u opis plaćanja treba upisati “za ratnicu Lavu”.

Svi koji žele spojiti ugodno s korisnim po uplati sredstava potvrdu o uplati mogu poslati Hadžiavdagić te se dogovoriti za promociju svojeg obrta ili poduzeća.

Vremena je, nažalost, malo. Rok za prikupljanje novca se smanjio. Klinika UCLA, gdje Lava ide na liječenje, pomaknula je termin na 3. svibnja, a novac u cijelosti mora biti uplaćen do 12. travnja. 

“Pomozite nam u borbi za lijek! Pomozite nam u utrci za život!”, napisala je Lavina majka Petra na svom Instagramu.

Borba za lijek počela je nakon što je obitelj Petrušić doznala da Lava nije kandidat za gensku terapiju jer je Zolgensma odobrena za djecu do tri kopije gena, ali se KBC i dalje ne drži te smjernice i granica je postavljena na dvije.

lava

Foto: Canva / Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

bronzer

Odaberite savršeni bronzer za osunčani, ljetni ten

Dio gotovo svačije kozmetičke torbice, bronzer koristimo za dodavanje topline licu. Bilo da mu želite podariti malo 'živosti' i dimenzije nakon...
- Advertisment -