Ovoga vikenda podržite naše predstavnice na međunarodnom turniru hokeja na ledu za žene

Klizalište Zagrebačkog Velesajma će od 24. do 26. svibnja ugostiti stotinjak hokejašica iz cijeloga svijeta na „2nd Annual Women`s World Hockey Invitational“. Radi se o međunarodnom turniru u hokeju na ledu za žene pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Uspjeh kojeg treba slaviti

Ovaj turnir u organizaciji Hokejskog kluba Siscia iz Siska i američke neprofitne organizacije Women`s World Hockey Invitational, dosad je vjerojatno najveći i najznačajniji klupski događaj za ženski hokej u Hrvatskoj. Radi se o sportu koji, usprkos tome što je ženska reprezentacija ostvarivala značajne rezultate kroz dugi niz godina, kod nas ne uživa veliku popularnost.

Na ledu će snage odmjeriti tri američke, jedna ukrajinska i dvije ekipe sisačke Siscije, pojačane hokejašicama iz Slovenije i Srbije. U sklopu turnira organizirana je i revijalna utakmica najmlađih hrvatskih hokejašica, djevojčica od 5 do 10 godina. One su u ovom sportu zastupljene u značajno manjem broju od dječaka.

Podršku u organizaciji, održavanju i promociji turnira te boravku američkih i ukrajinskih hokejašica u Hrvatskoj pružili su Hrvatski savez hokeja na ledu, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Turistička zajednica grada Kutine, kao i tvrtka Flekso plast iz Siska. Dolazak na turnir potvrdio je i Robert Kohorst, američki veleposlanik u Hrvatskoj.

Uz druženje i dobru zabavu, sjajna je ovo prilika vidjeti da i djevojke imaju puno toga za pokazati u najbržem momčadskom sportu na svijetu. Hokej na ledu dugo se godina gledao kao muški sport, no u zadnje vrijeme doživio je boom i kod pripadnica ljepšeg spola. Iako je i dalje slabije organiziran i ima puno manje liga, jedan je od najbrže rastućih ženskih sportova na svijetu. Posjetite ovaj događaj za koji se ne naplaćuje ulaz i podržite djevojke!

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više