Kablovi u uredu – kako ih dovesti u red?

Kablovi u uredu su obično neuredno zapetljani ispod stola ili na stolu.Uz to, tu su i razne žice i kablovi za punjenje vašeg iPad-a, iPod-a, iPhone-a, fotoaparata, kamera itd. U nekim kućanstvima ima i više računala, po 2 iPad-a, 5 fotoaparata, 8 iPod-a i 3 ili više mobitela. To je definitivno mnogo žica koje treba organizirati!

Prvi korak – raspetljavanje kablova u uredu

Prije nego što krenete s procesom dovođenja u red vaših kablova, isključite računalo i ostale oređaje te razmrsite žice. Zatim, uzmite naljepnice, napišite na njima ime uređaja kojem pripadaju i omotajte naljepnicu oko kabla. Dobro mjesto za označavanje vaših kablova i žica je na samom kraju, na mjestu gdje kabel uključujete u električnu napravu. Na primjer, ja imam dva printera pa sam označila kablove na krajevima koji se uključuju u laptop. Na taj način mogu lako vidjeti koji kabel ide u koji printer. Zvuči jednostavno, ali iznenadili biste se na što sve nailazim u uredima i s čim se sve ljudi nose jer nikad nisu odvojili vrijeme da bi organizirali svoje kablove. Umjesto naljepnica, možete koristiti zastavice predviđene za to, tzv. kableflags.

Također, svakako označite i kablove vašeg fotoaparata, a na oznaci odredite kojem fotoaparatu pripadaju. Kablove za Mac-ove je jednostavno identificirati i oni se obično ne trebaju označavati. Netko je tamo u Apple-u razmišljao i o tome!

Organiziranje kablova u uredu

Kada uspijete raspetljati i organizirati svoje kablove, tada upotrijebite trakice za učvršćivanje Velcro(R) One-Wrap(R) koje su idealne za omotavanje oko kablova te ih zavežite ili grupirajte zajedno.

Jedan od meni najdražih, takozvanih, organizera za kablove za urede, televizijske studije, medijske centre i kuhinjske stolove je kutija za prikrivanje kablova Bluelounge Cable Box koja je dostupna u dućanu Tehnocentar. Dolazi u dvije veličine te u crnoj, bijeloj, plavoj i zelenoj boji. Pomoću ove kutije Cable Box raspetljat ćete vaše kablove te prikriti sav višak duljine kablova, produžne kablove, prenaponske osigurače i ostalo. Sve kablove možete umotati i spremiti u kutiju te zatvoriti poklopac.  Stvarno je toliko jednostavno.

Već vam je dosta da vam kablovi padaju iza stola ili na pod? Koristite ove male držače za kablove Cable Drops.  Dolaze u cool bojama, a neće natrpavati vaš radni stol!

A postoji i još jedna stvar koju moramo organizirati, a to su kablovi od mobitela, mp3-eva i slušalica. Jako mi se sviđaju ovi prsteni Bobino Cord Wraps na koje se kablovi mogu  omotati.  Možete ih naći u tri veličine kako biste mogli organizirati kablove od mp3-a i slušalica, USB kablove, ali i deblje kablove od laptopa. Također možete koristiti i male Bobino Cord Wrap kako biste kablove mobitela držali urednima dok su vam uključeni u električnu utičnicu. Znam da će vam se jako svidjeti sve te cool boje i to što nema više zapetljanih žica!

Najljepše je u svemu ovome što kao rezultat imate organizirane kablove u uredu, vaš radni stol izgleda organiziranije, a moći ćete i usisati svu prašinu i mucice!

Svi proizvodi mogu se nabaviti preko www.amazon.com ili na www.inout.hr

Kristina Brkić, profesionalni organizator-Svatko može osmisliti organizacijski plan temeljen na vlastitim ciljevima, navikama i potrebama – plan koji će djelovati u skladu s vašom osobnošću, a ne protiv nje. Profesionalni organizator svojim znanjem i vještinama, radom jedan na jedan, navodi vas da osmislite vlastiti sustav organiziranja te vas usmjerava i osnažuje u potrebi za organiziranjem. www.inout.hr

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -