Kako do promocije? Ovaj fajl vam u tome može pomoći!

Zanima vas kako do promocije i napredovanja u karijeri kojeg već dugo čekate? Ono što trebate napraviti kako biste se istaknuli u poslovnom svijetu krije se, ni manje ni više, nego u vašim postignućima, odnosno isticanju istih.

Sasvim je razumljivo da gotovo svatko tko radi, bez obzira na to o kojem sektoru bila riječ, s vremenom želi napredovati. Možda ste već godinama na istoj poziciji, a ljudi oko vas dobivaju povišice i bonuse… Ili pak samo čekate pravi trenutak za tražiti promaknuće kada financijska situacija u samoj tvrtki bude malo bolja ili povoljnija? O kojem se god slučaju radilo, napredak u karijeri uvijek je poželjan.

Za uspješan rast karijere potrebna je kombinacija vještina i napredovanja u izgradnji osobnog brenda. Sposobnost razgovora o radnim uspjesima i postignućima ogroman je dio marketinga. Bez obzira na to radite li na poboljšanju vjerodostojnosti na svom trenutnom radnom mjestu ili se tek pripremate za buduće prilike, ukazivanje na konkretna postignuća u vašoj dosadašnjoj karijeri ključno je za uspjeh.

Najvažnije je istaknuti vaša postignuća

Metodičnost i strukturiranost načina na koje bilježite ta postignuća važna je navika za početak gradnje vaše karijere, a kako ona s vremenom postaje sve složenija, potrebno je malo više truda. Da bi vam pokušaj dobivanja promaknuća zaista uspio, vaša postignuća je potrebno promišljeno zabilježiti, kategorizirati i povezati u sve ono što pokušavate postići u poslovnom svijetu. No kako najbolje istaknuti sva svoja postignuća? Prije svega, iznimno je važno ljudima na vrhu jasno dati do znanja da ste itekako sposobni i spremni za promaknuće. To se mora vidjeti.


Pročitajte više: Muškarci preuveličavaju svoj učinak, a žene umanjuju!


Jedan od najboljih i najučinkovitijih načina kako poslodavca uvjeriti u uspješnost vaših dosadašnjih postignuća jest takozvano “pismo hvalisanja” (engl. brag sheet). Iako se ovo na prvi pogled može činiti kao vlastita, pomalo umišljena promocija, popis vaših postignuća na ovaj će način posebno doći do izražaja. Osim toga, svi jako dobro znamo koliko je kvalitetan i dobar marketing bitan u bilo kojem biznisu pa tako i u vašoj karijeri.

Zašto je važno istaknuti svoja postignuća?

Zamislite popis svih svojih postignuća kao važan dodatak životopisu. Sve što ste dosad postigli u svojoj karijeri podudara se s rezultatima koje jednako tako možete pokazati u budućim poslovnim izazovima. Popis postignuća nije zamišljen kao istrošeno hvalisanje. Umjesto toga, to može biti koristan dodatak koji posjedujete i koji vam pomaže istaknuti radno iskustvo, vještine, znanja i zabilježene rezultate koje ste ostvarili tijekom svog rada.

Popis postignuća pokušajte zamisliti kao promotivnu aktivnost. U njoj se pojedinac spremno upušta u interakciju s kupcima/konzumentima kako bi ostvario prodaju proizvoda ili usluge koju nudi. Promocija kao takva ima važnu ulogu u izgradnji odnosa s potrošačima, ali i razvoja samog brenda. S vremenom se može dogoditi da sitna postignuća s vremenom budu zaboravljena. To je naročito vidljivo kada nam određena postignuća u dosadašnjoj karijeri ne zatrebaju sve do nekog posla koji ima veze s tematikom.

U poslovnom svijetu nema mjesta za skromnost

Skromnost je vrlina – to je nešto čime se svi slažemo. Ipak, kada je riječ o promociji, situacija je ipak nešto drugačija. U tom slučaju mjesta za pretjeranu skromnost nema. Poslovni svijet mjesto je gdje ćemo rijetko biti pohvaljeni za dobro odrađen posao, dok će nam na naše greške ukazati gotovo svatko. Ne istaknete li posebno svoja postignuća sami, već za nekoliko sekundi ona bi se mogla zaboraviti i ostati neprimijećena.


Pročitajte više: Znate li zašto ne dobivate promaknuće na radnome mjestu?


Popis postignuća možete napraviti na različite načine – kreirati ih u Word dokumentu ili pak napraviti zanimljivu prezentaciju. Započnite s praznom stranicom i mozgajte o svojim uspjesima od početka godine ili bilo kojeg drugog perioda. Uzmite nekoliko dana i odvojite ih na sastavljanje popisa.

Kreirani dokument može sadržavati i razne priče i/ili primjere iz bilo kojeg razdoblja u vašoj karijeri. Stvar koja oživljava popis jest činjenica da ste ga vi sami stvorili i tako svoje ideje transformirali u riječi. Povežite povijest karijere sa svim svojim dosadašnjim uspjesima. Bit će to itekako značajno za vaš daljnji poslovni uspjeh!

Foto: Pexels/Gustavo Fring

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

instant plaćanje u kunama

U Hrvatskoj omogućena instant plaćanja u kunama, znate li koje su...

Fina je razvila NKSInst platni sustav koji omogućuje prijenos novčanih sredstava s računa platitelja na račun primatelja gotovo odmah, u svega...
- Advertisment -