Žena koja je pomogla stotinama milijunaša i milijardera otkriva tajnu njihovog uspjeha

Coach Lolly Daskal je stručnjakinja za karijere, koja je do sada radila sa preko stotinu miljunaša i milijardera. Tajna njihovog uspjeha ne svodi se na jednu posebnu naviku, rutinu ili njihovu osobnost, izjavila je za CNBC.

“Tajna istinskog milijardera je ono što se događa iznutra.”

Kako razmišljati kao bogataš

Drugim riječima, tajna uspjeha započinje vlastitom psihologijom – a ne konkretnim akcijama koje poduzimate. Daskal kaže da morate znati tko ste i što želite, prije nego što možete početi utjecati na druge.

“Postoji mnogo književnih izdanja na tržištu o tome kako uspjeti”, kaže ona. “Većina knjiga govori o ‘kako’: učinite to, i vi ćete to biti, ali to ne funkcionira na taj način. Ono što zaista moramo učiniti jest shvatiti tko smo iznutra.

“Kad to znate, onda znate misli koje trebate misliti, onda znate radnje koje trebate poduzeti, onda znate vrijednosti i vrline koje trebate donijeti, ali prije nego što sve možete učiniti, morate se usredotočiti na sebe.”

Razumjevši tko ste, možete početi prepoznavati “kada postoje nedostatci u tome tko ste i što znate”, piše Daskal u svojoj knjizi “The Leadership Gap”. A to može biti korisno. “Kao vođa, morate se ugodno osjećati kada se pitate, kada prestanete ispitivati, prestanete učiti, a kada prestanete učiti, prestanete voditi.”

Ono što razdvaja najbogatije i najuspješnije ljude od prosječne osobe jest da oni “imaju sposobnost razmotriti tko su”, piše ona. “Oni su otvoreni za učenje, mijenjanje i rast kao vođe.”

U konačnici, ako želite imati razmišljanje i stav milijardera, morate shvatiti tko ste, poručila je Lolly.

Foto: Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Što rast cijena goriva znači za građane?

Cijena goriva u zadnjih nekoliko mjeseci draštično se povećala, a za sobom povlači poskupljenja drugih proizvoda. Povećani troškovi života mnogim su...
- Advertisment -