Kako pripremiti tim da savršeno funkcionira kad ste odsutni?

Poduzetnicima je teško pronaći vrijeme za sebe. Oni svoj posao donose i kući gdje nastavljaju s radom ili pak rade od kuće i teško im je odrediti kad završava posao, a počinje dom. Za njih često ne postoje slobodni vikendi, ni godišnji odmori jer su i u tim situacijama na raspolaganju klijentima i kupcima.

A ne bi trebali biti. Svakome je potreban odmor i trebali bi iskoristiti svoje slobodne dane za sebe i obitelj, a svoj biznis ostaviti po strani. Naravno da im to nije jednostavno, jer  su biznis sami izgradili i željeli bi uvijek imati sve pod kontrolom, ali nekoliko dana, tjedan ili dva, mogli bi prepustiti timu da odradi taj posao.

Ostavite biznis u dobrim rukama

Candice Galek, osnivačica i CEO Bikini Luxea donosi tri načina kako možete pripremiti tim da vaš biznis savšeno funkcionira kada ste vi na zasluženom godišnjem odmoru.

1. Pripremite ih na najgore

Unaprijed se pripremite za svaki mogući scenarij. Pobrinite se da imate spremno rješenje za svaku kriznu situaciju. U tom slučaju, i kad vas nema, vaš će tim znati što mora napraviti. Također, možete i svoje lozinke ili privatne informacije podijeliti s nekim, tko će preuzeti vaš dio kad vas nema, savjetuje Galek.

2. Zaposlite kompetentne zaposlenike

Kako odabrati pravog zaposlenika, odnosno asistenta, pitanje je koje muči većinu poslodavaca. Pravi zaposlenik je vaša najbolja investicija, stoga ga tretirajte kao poslovnog partnera, koji će ostati i rasti s vama. To je netko u koga ćete imati povjerenja, koji će odraditi dio vaših obveza i na koga ćete se moći osloniti da vodi biznis kad ste vi na odmoru.

3. Stvorite rutinu

Stvorite rutinu u vašem timu, kako bi savršeno funkcionirao i kad ste odsutni. Naravno da to nije moguće u svakom biznisu, ali iskoristite to u svakom koji to dopušta. Vašu viziju i kompanijsku kulturu podijelite sa zaposlenicima kako bi svi bili usmjerni na postizanje zajedničkog cilja.

Svakome je potreban mali odmor jer vas umor često tjera na pogreške zbog kojih možete i naštetiti vašem biznisu. Jednako tako, bitan je i za zdravlje. Iskoristite slobodne dane, uzmite vremena za sebe i svoju obitelj, dobro se naspavajte, a uz ove savjete, i vaše će poslovanje biti u dobrim rukama.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...