Obilježen završetak radova na novom prostoru Tehnološkog parka na Zagrebačkom velesajmu

Povodom obilježavanja završetka radova na paviljonu broj 12 Zagrebačkog velesajma, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je ujedno i inicijator ovog projekta,  simboličnim rezanjem vrpce proglasio je završetak radova.

Prvi će useliti inovativni startup Vollo

Ovom prigodom Gradonačelnik je svečano uručio ključeve ureda startupu koji će imati privilegiju kao prvi inovativni startup useliti i svoje poduzetničke ideje razvijati u prostoru novog Tehnološkog parka. Riječ je o tvrtki Vollo koja je svoje mjesto u Tehnološkom parku Zagreb osigurala osvojivši nagradu Grada Zagreba na startup konferenciji Zagreb Connect održanoj u studenom prošle godine.

Tehnološki park

Novi prostor Tehnološkog parka Zagreb, ukupne površine od 7 313 m², namijenjen je  poticanju i razvoju startup poduzetništva, kreiranju i stvaranju inovativnih i visokotehnoloških rješenja čime se mladim, obrazovanim i inovativnim osobama i timovima omogućuje ostanak u Zagrebu, u Hrvatskoj, kako bi u poticajnom ambijentu uz vrhunsku opremu razvijali svoje ideje i pretvarali ih u uspješne poduzetničke pothvate.

Tijekom ceremonije obilježavanja završetka radova na Tehnološkom parku okupljenima su se obratili Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb, Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo te Dina Tomašić, voditeljica Zagrebačkog velesajma.

Ovom prigodom Gradonačelnik je istaknuo: „Sretan sam i ponosan što će ovaj prostor uskoro vrvjeti mladim i obrazovanim ljudima. Upravo takve perspektivne pojedince i putem ovog projekta želimo zadržati u Zagrebu. Ovaj projekt nema samo inkubatorski i poslovni karakter, već ima daleko opsežniju ulogu za poboljšanje demografske slike naše zemlje. Ideja je da ovaj prostor postane pravom tvornicom startupova. Ovim prostorom Zagreb bez pretjerivanja može parirati najboljim svjetskim startup destinacijama.“

Prostor je koncipiran kroz 118 zasebnih modularnih jedinica u kojima po standardima mogu  biti oko 3 do 4 radna mjesta. Osim spomenutih pojedinačnih ureda, u prostoru je osiguran i coworking dijeljeni radni prostor, poseban prostor za provođenje akceleracijskog programa kao i dodatne dvorane za edukaciju, sastanke, serverske sobe i laboratorije poput Centra za računalnu forenziku, Centra za razvoj sučelja, elektroniku, tehnologiju zaštite okoliša i IoT (Internet of Things) senzorskog laboratorija.

Tehnološki park

Spomenuti modularni i fleksibilni uredi osmišljeni su i izvedeni s ciljem što brže i jednostavnije prilagodbe korisnicima koji, ovisno o potrebama i potencijalu rasta mogu koristiti i više od jednog modula.

Prostor ujedno sadrži i igraonicu gdje će se osigurati zabavan, kvalitetan i kreativan sadržaj za djecu korisnika Tehnološkog parka.

Kako  bi se još više prilagodili i približili svima onima koji žele zakoračiti u samostalne poduzetničke vode, u Tehnološkom parku Razvojne agencije Zagreb na Velesajmu, uskoro će biti otvoren i novi Poduzetnički centar kao ispostava Plavog ureda.

U ovaj projekt do sada je uloženo ukupno 15 milijuna kuna, a u planu je nastavak opremanja ovog prostora najsuvremenijom  i visoko sofisticiranom opremom.

Tehnološki park

Kroz ovaj novi i moderno uređen prostor Tehnološkog parka aktivnosti provedbe programa edukacija, mentoriranja te poticanja razvoja poduzetništva podižu na još jednu višu razinu te Zagreb pozicioniraju kao prepoznatljivu poduzetničku i strartup destinaciju.

Pozivaju se svi zainteresirani pojedinci i timovi koji imaju inovativne poduzetničke ideje da svoj interes za članstvom u Tehnološkom parku iskažu putem prijave dostupne na linku: http://prijava.tehnopark.hr.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više