Kako se odmoriti tijekom blagdana?

Tempo kojim živimo je doveo do toga da je mnogima od nas teško zaista se opustiti i isključiti se na godišnjem odmoru.

I kad odemo na godišnji odmor, treba nam nekoliko dana da se naviknemo na odmor, onda se odmaramo nekoliko dana, a potom slijedi panična priprema za povratak na posao. A znamo da je za naše fizičko i psihičko zdravlje važno isključiti se i odmoriti, barem dva puta godišnje.

Kako se odmoriti tijekom blagdana?

Svi su na odmoru

Mnogi od nas kad uzmu godišnji odmor razmišljaju o uredu, da li nešto važno propuštaju…Za razliku od ljetnih godišnjih odmora kad ipak nisu svi u isto vrijeme odsutni, tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ipak većina ljudi ne radi.

Tako da se nemate zbog čega brinuti. Ništa važno ne propuštate. Iskoristite ovo vrijeme jer vjerojatno nećete imati odmor do ljeta.

Obavite sve važno prije odmora

Prije odlaska na godišnji odmor odgovorite na sve e-mailove i riješite sve zaostatke. Bolje zapeti nekoliko dana prije godišnjeg, nego biti opterećen na godišnjem odmoru.

Ako stignete, očistite svoj inbox. Dobro ga je očistiti barem dva puta godišnje, prije godišnjih odmora. Na taj način će vam povratak na posao biti jednostavniji i moći ćete se koncentrirati na ono što dolazi, a ne na repove iz prošlosti (doslovno:-)).

Isključite se

Na godišnjem nema stresa oko pripreme za sljedeći radni dan, nema zadaća, pripreme odjeće, kuhanja sutrašnjeg ručka dan prije. Osvjestite to i uživajte u rutini bez gledanja na sat.

Nema sastanaka, telefonskih poziva i kasno- noćnog odgovaranja na zaostale e-mailove. Sad možete do kasno navečer gledati film s djecom, makar to bio Sam u kući po 5 put:-).

Odmor nije luksuz, već nužda za obnovu energije koja će nam omogućiti efikasno funkcioniranje tijekom cijele godine. Stoga se svjesno prepustite blagdanima.

Women in Adria svojim čitateljicama i čitateljima želi sve najbolje za nadolazeće blagdane!

Foto: 123rf

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...