Rezervirajte mjesto na edukaciji koja će vas primjerima iz prakse naučiti kako uspješno pregovarati

Edukacija „Pregovarajmo u bojama“ odlična je prilika za one koji su u pregovaranju vješti da nauče nešto novo i utvrde znanje pregovaračkih sposobnosti, kao i za one koji su željni naučiti tehnike pregovaranja koje će im u bilo kojem segmentu života biti od pomoći. Održava se 22. svibnja 2019. godine na adresi Trinom, Strojarska 24, Zagreb.

Pregovaranje je sastavni dio života svake osobe, bilo da se radi o poslovnom svijetu ili svakodnevnom životu. Svi se susrećemo s pregovaranjem, no jesmo li uistinu dobri pregovarači?

Cilj edukacije

Dobra priprema je ključ uspješnog pregovaranja. Razmišljati nekoliko koraka unaprijed od osobe s kojom pregovarate – ne odnosi se samo na taktike pregovaranja. U svakom pregovoru jednako su važni sadržaj i način komunikacije, emocije, osobni svjetonazori i percepcija koju svaka strana unosi u pregovore. Zato svi koji sudjeluju u pregovaračkom procesu trebaju ovladati učinkovitim tehnikama, alatima i vještinama kako bi se pripremili za pregovore s drugom stranom i ostvarili najbolji win-win sporazum.

Sigurno ste se mnogo puta u životu našli u procesu pregovaranja. Možda u tom trenutku toga niste bili ni svjesni, no svatko od nas ima svoj stil pregovaranja. Upravo na ovoj radionici upoznat ćete svoj stil pregovaranja, prepoznati razlike među pregovaračima i iskoristiti ih kako biste bili uspješniji u pregovaranju. Dobit ćete jasne smjernice procesa pregovaranja s naglaskom na pripremu te konkretne alate i tehnike koje možete primijeniti odmah.

Što ćete naučiti na treningu?

Osnove pregovaranja: što je pregovaranje, što može biti predmet pregovora, koje su kompetencije dobrih pregovarača, kako postići uspjeh u pregovorima, kada pregovarati, a kada ne.

Osnovni koncepti u pregovaranju: naučit ćete prepoznati i razlikovati interese i pozicije, očekivanja, opcije, BATNA, ZOPA.

Priprema za pregovore: kroz praktične vježbe i primjere iz prakse naučit ćete kako se učinkovito pripremiti za pregovore. Dobit ćete i koristiti konkretan alat kojim povećavate svoju spremnost i sposobnost pregovaranja.

Stilovi pregovaranja: saznat ćete koje su karakteristike 4 vrste osobnosti, kako prepoznati kojoj od njih pripadaju vaši članovi tima ili osoba koja vam sjedi s druge strane stola i koje taktike možete koristiti. Kroz test ćete saznati koja je vaša osobnost.

Iskustvo iz prakse – kroz edukaciju vas vode trenerice Nabave i Prodaje pa dobivate dvostruko kroz iskustvo i gledišta dvije pregovaračke strane. Trenerice će tijekom edukacije s vama podijeliti niz primjera iz svoje pregovaračke prakse, dok su vodile timove Nabave i Prodaje/Marketinga. Vježbat ćete na slučajevima iz prakse.

kako uspješno pregovarati

Trenerice s dugogodišnjim iskustvom

Sanja Varlaj, mag. oec., INNLP  Master Practitioner & Business Coach: stručnjak za marketing, PR, prodaju i business management. Ima više od 25 godina radnog iskustva u B2C i  B2B sektoru; konzultant i trener. Dugogodišnja karijera u renomiranim hrvatskim i multinacionalnim kompanijama s edukacijama u europskim obrazovnim institucijama. Iskustvo u savjetovanju kod pokretanja ili reorganizacije poslovanja, zapošljavanja, izrade strategije poslovanja i analize tržišta. Individualna savjetovanja, vođenje i organizacija edukacija i seminara. Vlasnica firme za poslovno savjetovanje i coaching. Završeno Pedagoško-psihološko obrazovanje na Učiteljskom fakultetu, Zagreb.

Renata Ivaštinović, mag.oec., savjetnica za razvoj nabave i vlasnica Nabave Plus. Više od 20 godina iskustva u vodećim nacionalnim i multinacionalnim korporacijama (L’Oreal, Shell, GSK, Croatia osiguranje), uglavnom na rukovodećim pozicijama u nabavi i lancu opskrbe. Pokretala je poslovne divizije i organizacije nabave, izrađivala procese i procedure, obučavala timove i vodila ih kroz transformacije. Optimizacija operativnih procesa, primjena strateške nabave i digitalna transformacija nabave njena su specijalnost. Završila je niz stručnih treninga i edukacija u Hrvatskoj i EU iz područja pregovaranja i dalje se kontinuirano usavršava. Članica je nekoliko udruga, certificirana je voditeljica izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, certificirani INNLP Practitioner i Wingwave coach.

Dodana vrijednost za polaznike

Ova edukacija tj. trening namijenjen je profesionalcima iz Nabave i Prodaje i svima koji žele poboljšati svoje vještine pregovaranja i komunikacije. Edukacija, s pauzama, traje od 9.0016.00 sati. U sklopu edukacije je uključeno i:

  • izrada vlastitog testa osobnosti uz interpretaciju istog
  • konkretan alat za učinkovitu pripremu pregovora
  • studije slučaja temeljene na primjerima iz prakse
  • dvostruka dobit: stručnost vaših trenerica koje imaju 20+ godina iskustva svaka u Nabavi, Prodaji, Marketingu i osobnom razvoju/coachingu
  • 25% popusta za Modul II

Redovna cijena: 1.720,00 kn po osobi (NABAVA PLUS nije u sustavu PDV-a). U cijenu su uključeni svi nastavni materijali, uvjerenje o sudjelovanju, ručak i osvježenja u pauzama.

Rane prijave i uplate do 01.05.2019. uključuju 20% popusta pa cijena iznosi 1.376,00 kn.

Sve WiA članice ostvaruju 10% popusta nakon 1.5. Za prijavu trećeg i svakog narednog polaznika iz iste organizacije koriste se uvjeti rane prijave (popust 20%). 

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Treba li CEO koristiti društvene mreže? „Za pet godina, tvrtke koje...

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako...