8 malih trikova za velike uštede!

Posljednjih mjeseci većini ljudi je glavna preokupacija kako uštedjeti novac, gdje ‘srezati’ te što je nepotreban trošak. Bez obzira želite li novac uštedjeti za neke hitne slučajeve ili nešto želite otplatiti, Careera Contessa donosi jednostavne trikove kojima ćete napuniti svoju kasicu.

Povezano:

Kako uštedjeti novac?

30-dnevni izazov

Sljedećih 30 dana trošite novac samo na potrepštine kao što su hrana, stanarina i režije. Budite odgovorni i potaknite partnera ili cimericu da vam se pridruže. Ovo će vam pružiti kvalitetan uvid u vašu potrošnju.

Kuhajte

Ovo je možda jedna od navika koju je teško usvojiti. Previše smo navikli na naručivanje hrane i korištenje dostave. Tijekom 30-dnevnog izazova počnite eksperimentirati s novim receptima ili započnite kuharski izazov s partnerom ili cimericom. Uštedjet ćete puno ako ručak na posao nosite umjesto da ga svakodnevno naručujete.

Odjavite se s newslettera

Ne, to ne znači da se trebate odjaviti s newslettera portala koje volite i putem kojih se informirate, ali ASOS bi možda mogao imati pauzu. Vjerojatno svakodnevno dobivate ponude tvrtki koje nude razne akcije. Odvojite 15 minuta kako biste se odjavili s newslettera kako biste bili manje u iskušenju da kupujete stvari koje vam nisu potrebne. Novčanik će vam biti zahvalan!

Ugovorite štednju

Čak i ako vam je mala plaća, možete pronaći nekoliko kuna za uštedu. Počnite s malim iznosima, 50 ili 100 kuna, i to stavite na štednju čim dobijete plaću. Možda se čini malo, ali to će vam pomoći ako se pojave neočekivani troškovi. Proučite nudi li vam banka trajni nalog koji će vam svaki mjesec određeni iznos skidati s računa.

Kupujte pametnije

Ako ste prestali s naručivanjem, činjenica je da ćete morati kupovati više hrane koju ćete sami pripremati. Pratite letke i kupujte hranu na sniženju, isto tako odaberite sezonsko voće i povrće. Ne morate kupovati hranu u specijaliziranim trgovinama, supermarketi i tržnice nude više nego dobar izbor. Kako biste kupili samo ono što vam je uistinu potrebnu, napravite popis namirnica prije odlaska u nabavku.

Zapišite prije nego što kupite

Ako nešto želite, zapišite to. Bilo da se radi o novom paru cipela, haljini ili predmetu u kućanstvu, zapišite i pričekajte nekoliko dana prije nego što se odlučite trebate li to uistinu ili vam se samo sviđa. Ovaj trik vam može pomoći da ne kupujete impulzivno. Ako nakon tjedan dana još uvijek razmišljate o artiklu i ne može bez njega, kupite ga.

Otplatite dug

Iako vam se na prvu možete činiti kao da je to puno novca, otplata duga dugoročno će vam uštedjeti novac. Kratkoročno ćete uštedjeti na kamatama snižavanjem glavnice, a nakon što otplatite dug, uštedjet ćete cijelo plaćanje.

Iskoristite svoju knjižnicu

Ako ste koristili samoizolaciju kako biste čitali, vjerojatno ste potrošili dosta novca na knjige. Ne zaboravite na svoju lokalnu knjižnicu. Kako uštedjeti, ali i pročitati knjige koje želite? Većinu naslova imate u knjižnicama, a potrošit ćete puno manje novca.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -