Kako zadržati radnike u građevini? Doznajte na konferenciji “Žene u građevini”

Veća nego ikad, dolazi treća Konferencija “Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama.” Podsjećamo, održava se 16. ožujka u hotelu Dubrovnik od 8:30, a registrirati se možete putem poveznice. Ovu konferenciju održavamo već treći put jer smo prepoznale specifične probleme s kojima se suočavaju žene u građevini, arhitekturi i srodnim industrijama, a o kojima je važno javno govoriti.

Nudite li radnicima što im je potrebno?

Uz niz zanimljivih predavanja, čeka vas i okrugli stol. Moderatorica okruglog stola bit će Andreja Bakula, a predavačice Manuela Vukelić, Mirela Kotarac, Nina Dražin Lovrec i Nives Lukač. One će se pozabaviti pitanjem zapošljavanja u građevini i srodnim industrijama, a primarno je pitanje kako pronaći, onboardati i zadržati radnike.

Danas radnici puno češće mijenjaju radno mjesto nego što je to prije bio slučaj, stoga je i zadržati ih još veći izazov. Što tvrtke mogu ponuditi svojim radnicima i kako znati da su odabrali dobrog radnika? Sve ćemo ovo doznati direktno od iskusnih HR-ovki.

Andreja Bakula je prof. psihologije sa znanstvenim magisterijem organizacije i menadžmenta, te je vlasnica obrta AB.PRO. Ima istančan osjećaj za ljude i njihove potrebe, te jako voli s njima raditi, a usmjerena je na isporuke brzih i kvalitetnih poslovnih rješenja.

Manuela Vukelić je direktorica agencije za posredovanje i ustupanje radnika Job Hunter koja je specijalizirana za pronalazak inozemnih radnika, ali usluge nudi i domaćim radnicima. Vukelić je i konzultantica za EU projekte i financijski planer, te jako dobro zna kako pronaći odgovarajućeg radnika i kako ga zadržati.

Mirela Kotarac također se bavi radnicima kao direktorica ljudskih resursa u tvrtki CEMEX Hrvatska. Pokriva gotovo sva područja HR-a – organizaciju, restrukturiranje, procjene učinka i radno-pravne odnose. Vjeruje u otvorenost i transparentnost kao ključnog čimbenika za razvoj iskustva zaposlenika bez čega ne može doći do uspjeha organizacije.


Pročitajte više: Dolazi treća konferencija “Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama” – pridružite se


Važno je imati potpunu sliku organizacije

Još jedna HR-ovka koja će s nama podijeliti svoje znanje i iskustvo je Nives Lukač, inače magistra psihologije. Njezino se radno iskustvo rad s ljudima primarno u području selekcije i regrutacije, što ju je dovelo do stručne suradnice za ljudske potencijale u grupaciji Colas. Uključena je u sve domene ljudskih potencijala, stoga ima jako dobru sliku organizacije, te zna kako kandidati i radnici uistinu dišu. Otvorena je vezano uz opći nedostatak radne snage u građevinskoj industriji, stoga se redovito usavršava kako bi poboljšala svoje vještine u regrutaciji kandidata i radu sa zaposlenicima.

Konačno, Nina Dražin Lovrec nudi iskustvo iskusne inženjerke građevine koja iz prve ruke zna što radniku treba da bi ga se zadržalo. Inače višestruko nagrađivana za svoj rad, 2018. je izabrana i za predsjednicu Hrvatske komore inženjera građevinarstva zbog čega je zamrznula svoj redovni posao u IGH na četiri godine.

Konačno, iz grupa Alfa stan grupe dolaze Mihaela Mihalj, inženjerka u kontroli kvalitete radova i Sanja Kušan, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću. Ove dvije iskusne i uspješne žene zajednički će održati predavanje u kojima će s vama podijeliti svoju poslovnu priču i zanimljive projekte.

Broj mjesta je ograničen, stoga se prijavite što prije. Svi detalji su na linku za prijavu.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Baraćeve špilje

Baraćeve špilje – piknik, šetnja i uživanje nadomak Zagrebu

Tko kaže da je Lika samo zimska destinacija? Ovaj, industrijom neoskvrnut, dio Hrvatske zbog svoje netaknute prirode možda je najljepši upravo...
- Advertisment -