Idealno je doba godine za kemijski piling koji rješava problematike svakog tipa kože

Kemijski piling naziva se još i  tretmana AHA-BHA kiselinama. Tretmani su to koji daju odlične rezultate i rješavaju raznovrsne probleme, od akni i upaljenih koža do hiperpigmentacija i dehidriranih koža te zrele kože s borama.

AHA kiseline prilagođene svakoj problematici

Postoji više vrsta AHA kiselina, primjerice: bademova, glikolna, piruvična, mliječna, limunska, salicilna kiselina i brojne druge. Svaka od njih koristi se za rješavanje neke problematike. Odlično ih podnose i osjetljive kože, kojima popravljaju hidrolipidni sloj na površini kože i time im dižu otpornost na vanjske utjecaje. Ipak za njih koriste se samo određeni kemijski pilinzi.

Djeluju tako da potiču nevidljivo ljuštenje gornjeg sloja kože. Ako se radi s jačim pilinzima ljuštenje može biti više ili manje vidljivo. Prodiru u dublje slojeve kože i tamo potiču stanicu na proizvodnju kolagena, hijalurona i ubrzavaju cirkulaciju krvi pa koža, potaknuta tim procesima mijenja svoju boju, teksturu i strukturu. Na taj način uklanjaju se podočnjaci, proširene pore i učvršćuje se koža.

kemijski piling

Kako se provodi kemijski piling

Kemijski piling se kao tretman provodi svakih 7-14 dana, ovisno o osjetljivosti i reakciji kože. Reakcija kože može biti blaže ili jače crvenilo koje prolazi za sat vremena ili duže. Postoje pilinzi u kojima su kiseline puferirane, pa ne izazivaju nuspojave poput peckanja i crvenila. Provode se u kurama od 4-8 tretmana, ovisno o problematici. U salonu Petra Kump ovi se tretmani provode rado i često upravo zbog svoje jednostavne i učinkovite primjene.

Kemijski piling može se provoditi tokom cijele godine, ali s velikim oprezom tijekom ljetnih mjeseci kad obavezno treba nanositi kremu s velikim zaštitnim faktorom svakodnevno. Ako niste sigurni da ćete moći poštovati to pravilo, ovaj tretman treba izbjegavati u ljetnim mjesecima kad je sunce jako i stalno prisutno. Bitno je da ta krema ima i zaštitu od UVA, a ne samo od UVB zraka.

Za suhu, masnu i zrelu kožu

Kemijski piling općenito regulira lučenje kože. Masnoj koži smanjuje lučenje sebuma, a suhoj  povećava zadržavanje vlage i proizvodnju hijalurona koji o tome brine. Zreloj koži ublažavaju bore i učvršćuju je, jer kolagenska mreža postaje gušća, time i čvršća.

Svakodnevna upotreba kozmetike koju preporučuje kozmetičar uz ove tretmane, a koju možete nabaviti u kozmetičkom salonu, ima daleko veću koncentraciju aktivnih sastojaka, te je osmišljeno i kvalitetno napravljena kao produžena ruka djelovanja tretmana, nego kozmetika u drogerijama. Ona omogućuje postizanje boljih rezultata i njihovo održavanje.

Odlično se kombiniraju i sa tretmanima na aparatima, te se time podiže učinkovitost tretmana. Njihova jednostavnost u izvođenju te kompleksno i dubinsko djelovanje na kožu garantiraju dobre rezultate.

Sve Women in Adria članice ostvaruju 15% popusta na sve usluge Salona ljepote Petra Kump

Tekst: Petra Kump, vlasnica salona

Foto: freestocks, pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -