Idealno je doba godine za kemijski piling koji rješava problematike svakog tipa kože

Kemijski piling naziva se još i  tretmana AHA-BHA kiselinama. Tretmani su to koji daju odlične rezultate i rješavaju raznovrsne probleme, od akni i upaljenih koža do hiperpigmentacija i dehidriranih koža te zrele kože s borama.

AHA kiseline prilagođene svakoj problematici

Postoji više vrsta AHA kiselina, primjerice: bademova, glikolna, piruvična, mliječna, limunska, salicilna kiselina i brojne druge. Svaka od njih koristi se za rješavanje neke problematike. Odlično ih podnose i osjetljive kože, kojima popravljaju hidrolipidni sloj na površini kože i time im dižu otpornost na vanjske utjecaje. Ipak za njih koriste se samo određeni kemijski pilinzi.

Djeluju tako da potiču nevidljivo ljuštenje gornjeg sloja kože. Ako se radi s jačim pilinzima ljuštenje može biti više ili manje vidljivo. Prodiru u dublje slojeve kože i tamo potiču stanicu na proizvodnju kolagena, hijalurona i ubrzavaju cirkulaciju krvi pa koža, potaknuta tim procesima mijenja svoju boju, teksturu i strukturu. Na taj način uklanjaju se podočnjaci, proširene pore i učvršćuje se koža.

kemijski piling

Kako se provodi kemijski piling

Kemijski piling se kao tretman provodi svakih 7-14 dana, ovisno o osjetljivosti i reakciji kože. Reakcija kože može biti blaže ili jače crvenilo koje prolazi za sat vremena ili duže. Postoje pilinzi u kojima su kiseline puferirane, pa ne izazivaju nuspojave poput peckanja i crvenila. Provode se u kurama od 4-8 tretmana, ovisno o problematici. U salonu Petra Kump ovi se tretmani provode rado i često upravo zbog svoje jednostavne i učinkovite primjene.

Kemijski piling može se provoditi tokom cijele godine, ali s velikim oprezom tijekom ljetnih mjeseci kad obavezno treba nanositi kremu s velikim zaštitnim faktorom svakodnevno. Ako niste sigurni da ćete moći poštovati to pravilo, ovaj tretman treba izbjegavati u ljetnim mjesecima kad je sunce jako i stalno prisutno. Bitno je da ta krema ima i zaštitu od UVA, a ne samo od UVB zraka.

Za suhu, masnu i zrelu kožu

Kemijski piling općenito regulira lučenje kože. Masnoj koži smanjuje lučenje sebuma, a suhoj  povećava zadržavanje vlage i proizvodnju hijalurona koji o tome brine. Zreloj koži ublažavaju bore i učvršćuju je, jer kolagenska mreža postaje gušća, time i čvršća.

Svakodnevna upotreba kozmetike koju preporučuje kozmetičar uz ove tretmane, a koju možete nabaviti u kozmetičkom salonu, ima daleko veću koncentraciju aktivnih sastojaka, te je osmišljeno i kvalitetno napravljena kao produžena ruka djelovanja tretmana, nego kozmetika u drogerijama. Ona omogućuje postizanje boljih rezultata i njihovo održavanje.

Odlično se kombiniraju i sa tretmanima na aparatima, te se time podiže učinkovitost tretmana. Njihova jednostavnost u izvođenju te kompleksno i dubinsko djelovanje na kožu garantiraju dobre rezultate.

Sve Women in Adria članice ostvaruju 15% popusta na sve usluge Salona ljepote Petra Kump

Tekst: Petra Kump, vlasnica salona

Foto: freestocks, pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

studenti bez radnog iskustva

Zaposliti studente bez radnog iskustva? Da!

Na mladima svijet ostaje. Ali mladi su bahati, ništa ne znaju, lijeni su i nemaju iskustva. No, mladi su budućnost. Pa...
- Advertisment -