Koliko nam je važna diploma da bismo bili uspješni u poslu?

Obrazovanje je važan čimbenik u životu pojedinca. Već uspjeh u osnovnoj školi određuje mogućnost upisa u srednju školu, a kasnije srednjoškolski uspjeh utječe na izbor zanimanja ili fakulteta.

No, uvijek postoje izuzeci koji pokazuju kako za uspjeh nije nužno potrebno visoko obrazovanje i diploma. Jedan od najpoznatijih je i španjolski biznismen i vlasnik Zare Amancio Ortega, koji je napustio školu u dobi od 14 godina.

Žena koja je sa 16 godina napustila školu, iduće godine postaje partnerica u EY

Prema pisanju Chronicle Livea, visoko obrazovanje nije bilo uvjet za napredovanje ni revizorici Sandri Thompson iz Northumberlanda, koja će iduće godine postati partnerica u multinacionalnoj kompaniji Ernst & Young (EY). EY je vodeća svjetska tvrtka u uslugama revizije, poreza, transakcija i poslovnog savjetovanja.

Thompson je u dobi od 16 godina napustila školu, no svejedno je uspjela napredovati do pozicije glavne partnerice za sjeveroistok Engleske.

Nakon što je napustila školu, počela se osposobljavati kao pripravnica u računovodstvenom uredu. Iskustvo je stekla radeći u mnogim tvrtkama, među kojima su PricewaterhouseCoopers, gdje je bila na poziciji senior managera, a kasnije i direktora, te Digital Globe Services, u kojoj je radila kao financijski direktor.

Prošle se godine pridružila tvrtki EY, gdje je postala revizor za brzorastuća poduzeća, a njen ured se nalazi u Newcastleu.

“Ponosna sam što se vraćam svojim korijenima i na mjesto na kojem sam počela svoju karijeru prije gotovo 25 godina“, rekla je za Chronicle Live.

Njen partner, Mark Hatton smatra kako je ona odličan izbor za partnera u reviziji jer dobro poznaje lokalno tržište i u kombinaciji sa svojim iskustvom i širokim rasponom klijenata različitih veličina, djelatnosti i oblika, čini se kao idealan izbor.

Možda je ipak za napredovanje umjesto diploma najpotrebnije cjeloživotno obrazovanje, odnosno stalno usavršavanje i stjecanje novih vještina i znanja.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kim kardashian harvard

Želimo li našim kćerima uspjeh na način Kim Kardashian? Makar dogurale...

I vrapci na grani već znaju da je Kim Kardashian održala predavanje na Harvardskoj poslovnoj školi. Stoga smo zatražile mišljenje na...