Usavršite komunikaciju u javnom i neprofitnom sektoru za još bolje osobne rezultate!

U knjižnici Bogdana Ogrizovića u četvrtak je predstavljena knjiga “Komunikacija od A do uprava – priručnik za komunikaciju u javnom i neprofitnom sektoru”, novo izdanje tvrtke Tim4Pin, autorica Melite Pavlek, Mateje Jalušić, Ive Pintauer Šmit i Vlatke Šelimber.

Povezano:

Priručnik je zamišljen kao savjetnik početnicima za lakši početak rada u ovom kompleksnom području, ali i kao podsjetnik profesionalcima kako ostati “svjež” u poslu.

U ovom je sektoru ključno stalno usavršavanje

Na panel-raspravi održanoj tim povodom, autorice su progovorile o odnosima s javnošću u javnoj upravi općenito, naglašavajući važnost stalnog usavršavanja, kao i svaka o dijelu knjige kojem je dala stručan doprinos.

„Moderna uprava mora usvojiti znanja o upravljanju ljudskim potencijalima, vodstvu i posvećenosti osobnom razvoju jer zadovoljni i stručni ljudi čine uspješne i učinkovite timove, bez obzira na to gdje rade i koji prefiks ispred zanimanja nose. Vjerujem da je takav mentalni sklop potreban i javnoj upravi“, istaknula je Melita Pavlek govoreći o vodstvu u javnoj upravi.

komunikaciju u javnom i neprofitnom sektoru

Posebnost u odnosu na realni sektor

Svoj osvrt na posebnosti komunikacije u javnoj upravi u odnosu na realni sektor dala je Iva Pintauer Šmit: „Sadržajno komunikacija javne uprave prema eksternim javnostima nije ista kao komunikacija u realnom sektoru jer postoje određeni standardi koje treba poštovati. Važno da poruka koju pošalje tijelo javne vlasti jasna i prikladna za sve građane, neovisno o njegovim socio-demografskim obilježjima.“

Istaknuvši važnost struke odnosa s javnošću i strateškog korištenja kako tradicionalnih, tako i novih komunikacijskih kanala, Vlatka Šelimber poručila je da je brzina protoka informacija unutar samog tijela javne uprave ono što komunikaciju čini učinkovitom u odnosu prema bilo kojoj javnosti. „Sinergija s kolegama i nadređenima početak je svakog učinkovitog komuniciranja“, naglasila je.

Knjiga Komunikacija od A do uprava obuhvaća područja komunikacijskih strategija i komunikacijskih alata, odnose s medijima, krizno komuniciranje, internetsko (on-line) komuniciranje, komunikaciju s građanima, evaluaciju odnosa s javnošću, protokol, interno komuniciranje, vodstvo i javni nastup.

Izdavanje priručnika za komunikaciju u javnom i neprofitnom sektoru podržala je Hrvatska udruga za odnose s javnošću, a recenzirali su je prof. dr. sc. Božo Skoko i dugogodišnji praktičar odnosa s javnošću u javnoj upravi Dražen Dretar.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

razgovor za posao

Ovo su najbolji odgovori na najčešća pitanja na razgovoru za posao

Čarobna formula za uspješan razgovor za posao ne postoji, međutim neki vam savjeti itekako mogu pomoći da od svih potencijalnih kandidata...
- Advertisment -