Kako to izgleda kada biznisom počinju vladati Superjunaci pokazala prva konferencija o dharmičkom menadžmentu

U organizaciji marketinške agencije Dhar media, koja posluje prema načelima dharmičkog menadžmenta, u Zagrebu je održana prva konferencija „Superjunaci biznisa – Tijelo, um, duh“.

Iznimne ljudske sposobnosti

U prvom predavanju na konferenciji, Tamara Kajari, certificirana profesionalna organizatorica te osnivačica i vlasnica tvrtke SLAGALICA organiziranje, istaknula je:

“Svojim predavanjem objasnila sam važnost brige o mentalnom zdravlju svakog pojedinca kao preduvjetu za zdravu radnu sredinu, poslovni uspjeh i osobno zadovoljstvo. U skladu s motom same konferencije (budi promjena koju želiš), pozvala sam prisutne poduzetnike, lidere i vlasnike tvrtki da preuzmu inicijativu i vlastitim primjerom kreiraju željene promjene u svom timu, tvrtki i životu”.

konferencija o dharmičkom menadžmentu
Tamara Kajari

Irena Brbić, homeopatkinja koja je magistrirala u Prestonu, UK, na University of Central Lancashire integrativnu zdravstvenu skrb i trenutno je doktorand jezika i kognitivne neuroznanosti (JEKON) na Sveučilištu u Zagrebu, održala je drugo predavanje u kojem se osvrnula na izvanredne sposobnosti ljudskog mozga, te kako ga što uspješnije aktivirati.

“Sasvim obični ljudi u svom svakodnevnom životu postižu fokusiranu pažnju kroz osvještavanje sebe kroz koje vježbe koje ponavljaju. Izvanredna sposobnost mozga je da se mijenja i prilagođava i tako kreira nove ideje, nove veze sa svojim tijelom a tako utječe i na filziološki dio organizma – krvni tlak i nivo hormona i slično. Naša percepcija svijeta potpuno se mijenja i mi imamo sposobnost da promijenimo svoju reakciju reagiranja na stres i imamo sposobnost transformacije našeg stanja uma i svijesti kroz svjesnost, namjeru, misli, emocije i akciju. Transformacijsko i inspirativno vodstvo, leadership, korelira s poboljšanjem osobe koja osnažuje svoje neuronske veze”, izjavila je.

konferencija o dharmičkom menadžmentu
Irena Brbić

Čovjek na prvom mjestu

U trećem i posljednjem predavanju na konferenciji, Lea Brezar, CEO Dhar medie, vlasnica licence Superbrands i magazina Brend kultura, autorica osam knjiga na temu osobnog razvoja i jedna od vodećih zagovornica dharmičkog pristupa poslovanju u Hrvatskoj, uvela je posjetitelje u dharmički pristup poslovanju i objasnila kako ga primijeniti u praksi.

„Dharmički menadžment je služenje univerzalnom dobru. Služenje u punom smislu riječi. Vrijeme je da svoje poslovanje, tvrtke, državu i sustav usmjerimo ka rastu i napretku te na prvo mjesto postavimo čovjeka koji će se u njemu osjećati ispunjeno, smisleno i svrhovito. Vrijeme je za dharmički način vođenja!“

Lea Brezar

Osim raznolikih, a opet usko povezanih predavanja stručnjakinja iz područja organizacije, neuroznanosti i lidershipa, posjetitelji su mogli čuti kako je to raditi u tvrtki koja posluje prema dharmičkom menadžmentu iz osobnog iskustva jedne od zaposlenica tvrtke Dhar media.

Konferencija je završila okruglim stolom koji se na temu „Tijelo, um, duh“ pozabavio raznim primjerima vođenja u praksi, a sudjelovali su Davor Perkov, znanstveni suradnik i profesor-docent na DIU Libertas međunarodnom sveučilištu, Sanja Gomuzak, trenerica komunikacijskih i prodajnih vještina i vlasnica tvrtke Sofis savjetovanje te predavačice na konferenciji Tamara Kajari, Irena Brbić i Lea Brezar.

Konferenciju je vodila Josipa Celinić, glavna urednica magazina Brend kultura, koji je ujedno i glavni medijski pokrovitelj konferencije.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

bračni ugovor za poduzetnice

Bračni ugovor za poduzetnice – Na što trebate obratiti pozornost?

Imovinski odnosi bračnih drugova uređeni su zakonskim odredbama Obiteljskog zakona osim ako bračni drugovi nisu imovinske odnose uredili bračnim ugovorom.