Svjetska imena investicija i hotelijerstva za 7 dana dolaze u Hrvatsku

14. i 15. veljače, po šesti put održava se Adria Hotel Forum, najveća hotelsko-investicijska konferencija u jugoistočnoj Europu i jedna od pet najvećih u Europi!

Najveća vijest ove godine održavanja je da se na Adria Hotel Forumu predstavljaju investitori koji upravljaju s ukupno više od 500 milijardi dolara, a potpredsjednici globalnih hotelskih kompanija pričaju o budućnosti industrije!

Radi se o investicijskim fondovima Starwood Capital i Morgan Stanley.

Zanimljive panel diskusije

Panel diskusija investitora moderirat će Dirk Bakker, Voditelj odjela hotelskih investicija za područje Europe, Afrike i Bliskog Istoka, a panelisti su: Keith Evans – potpredsjednik za hotelske akvizicije, Starwood Capital i Ulf Pleschiutschnig, Direktor za investicije za južnoistočnu Europu, Austriju, Nizozemsku i zemlje Skandinavije, Morgan Stanley.

No, nisu samo investitori naše zvijezde. Preko 60 stručnjaka koji dolaze na Adria Hotel Forum upravljaju tisućama hotela, prate globalno tržište i znaju na koji način će se hotelska industrija razvijati u narednim godinama.

Kako bismo čuli i o praksi drugih mediteranskih zemalja u razvoju turizma kao gospodarske djelatnosti, dolaze nam ministar turizma Malte, Dr. Konrad Mizzi, državni tajnik za razvoj i turističke politike ministarstva turizma Grčke, George Tziallas i državni tajnikministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, Damir Davidović.

Ovogodišnja tema je „Our own responsibility“

konferencija o turizmu i hoteljerstvu

Povod ovogodišnjoj temi su geopolitička i sigurnosna situacija koje u svim europskim zemljama uvelike utječu na turističke rezultate. I dok cijela regija bilježi značajan porast turista i investicija, neupitno je da će u određenom trenutku doći do oporavka sjeverne Afrike i Turske. Upravo  zbog navedenog Forum će se fokusirati na ključna pitanja poput:

  • Jesmo li zaslužni za ostvareni rast ili nam se događa sam od sebe?
  • Jesmo li konkurentni?
  • Na koji način istočne i južno-europske zemlje poput Bugarske i Grčke rješavaju izazove pomanjkanja radne snage

Niz drugih nezaobilaznih tema su:

  • Ključne smjernice razvoja, o kojima će razgovarati Otmar Michaeler- glavni direktor FMTGa, Živorad Vasić- regionalni direktor IHG, Marybelle Arnett- potpredsjednica za razvoj Hiltona za istočnu Europu, Ivana Budin Arhanić- direktorica za razvoj Valamar Riviere
  • Usporedba hotelskog tržišta gradova Beča, Beograda, Budimpešte, Ljubljane, Sarajeva i Zagreba
  • Provedba zakona o zaštiti osobnih podataka (GDPR)
  • Hotelske kompanije na tržištu dionica: razgovarat će Milena Perković- članica Uprave Arena Hospitality grupe, Marko Čižmek- član Uprave Valamar Riviere, Frank Reul- direktor razvoja Accora za istočnu Europu i Krešimir Huljev- direktor strategije i tržišta kapitala Sunce Koncerna
  • I mnoge druge

Cjelokupni program možete pogledati ovdje

I kao dodatnu vrijednost za sve sudionike, isključivo kako bi se na Forumu predstavili rezultati, izrađene su analize:

  • Ekonomska predviđanja
  • Odnos tržišta hotela i privatnog smještaja za Zagreb

Pokrovitelji i partneri AHF-a 2018 su Ministarstvo turizma Hrvatske, Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska turistička zajednica i Grad Zagreb.

Sve informacije možete pronaći na službenoj stranici Foruma.

Foto: Adria Hotel Forum

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

NB HOBBY&ART

‘Izražavanje kroz umjetnost daje posebnu vrstu zadovoljstva i slobode’

U današnjem brzom tempu života, pronalazak vremena za sebe i izražavanje kroz umjetnost postaje sve važnije. Srećom, postoji jedno mjesto koje...