4 razloga zbog kojih će lokalizacija web stranice povećati vašu prodaju

Web stranica glavni je komunikacijski kanal suvremenog svijeta putem kojeg možete na brz, siguran i učinkovit način doći do globalnih korisnika. Evo kako!

Ne zatvarajte sami sebi vrata

Kako se svijet sve više kreće prema globalizaciji, tako on paradoksalno postaje sve lokaliziraniji. Proizvodi i usluge prilagođavaju se različitim kulturama, a to znači da se mogu pronaći na sve više jezika. Naime, globalno zapravo ne znači jednolično. Dominantni jezik poslovnog svijeta, politike i interneta bez sumnje je engleski, ali brojni drugi jezici mogu biti materinji jezici vaših potencijalnih međunarodnih klijenata. Zbog toga, ako svoju poslovnu poruku želite poslati većoj publici, razmislite o lokalizaciji svoje web stranice. Ovo su 4 prednosti koje donosi vašem poslovanju!

Razvoj odnosa s inozemnim klijentima

Ako pokažete poštovanje prema tuđoj kulturi i predstavite svoj rad na njihovom materinjem jeziku, možete biti sigurni da će vam ljudi više vjerovati. Vaš lokalizirani proizvod na ovaj će način postati voljeni od strane inozemnih klijenata i lakše će odabrati kupiti ga. Ne propustite priliku i iskoristite sve prednosti koje vam se nude.

Umanjeni rizik

Iako vam savršena kampanja i sadržaj na engleskom jeziku mogu osigurati odlične rezultate na jednom tržištu, to istovremeno ne mora označavati uspjeh na drugom. Štoviše, vaši inozemni klijenti mogu se zbog neprilagođenog sadržaja uvrijediti i tako dovesti do nepopravljive štete vašeg poslovnog ugleda.

Trebate zapamtiti da je lokalizacija puno više od prijevoda. Ona uključuje tehničku, pravnu i kulturnu prilagodbu svih tekstualnih i netekstualnih elemenata poput slika, boja i naslova. Različitost tržišta zahtijeva različite sadržaje. Uz pomoć lokalizacije predstavite svoju tvrtku na razumljiv način ciljanoj inozemnoj publici i time izbjegnite rizik od lošeg publiciteta te stvorite jaku i pozitivnu prisutnost na globalnim tržištima.

lokalizacija web stranice

Manja SEO konkurencija

Internet je zakrčen sadržajem na engleskom jeziku, pa tako i onim sadržajem koji je povezan s vašom industrijom. To znači da je postizanje visokih rezultata na rezultatima pretraživanja težak i dug posao s neizvjesnim ishodom. Zato se treba usmjeriti na lokalna relativno mala tržišta koja nemaju toliku konkurenciju. Temeljito istražene ključne riječi koje su povezane s vašom tvrtkom na jeziku ciljnog tržišta puno će brže dovesti klijente na vašu web stranicu, a to onda znači i višu stopu konverzije.

Globalna prisutnost

Lokalizacija web stranice oznavačava ulaganje u pozitivnu globalnu prisutnost i dopiranje do šire publike te novih klijenata i korisnika. A cijena? S obzirom da lokalizacija ostvaruje dugoročni povrat ulaganja koji je neprocjenjiv – njena je cijena uvijek niska.

Foto: Pexels, Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zicer rok za prijave

Požurite: prijave na ZICER akceleratore traju još samo ovaj tjedan

Startup Factory je prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program ZICER-a - Zagrebačkog inovacijskog centra. Tijekom posljednjih sedam godina kroz...