Poduzetnice koje su nas inspirirale ove godine

Godišnje objavljujemo stotinjak intervjua sa usponima, padovima i borbama poduzetnica.  Svaka će neku drugu ženu pogoditi “u žicu”, ovisno u kojoj je fazi biznisa. Stoga evo inspiracije na jednom mjestu.

Od managerice do poduzetnice

Za one koje tek razmišljaju o izlasku iz korporativnog svijeta presudne će biti one koje su to već napravile. Tako je Tanja Pureta to napravila puno prije većine nas, a Katarina Bugarin kaže da je jednostavno tako moralo biti, dok Marijana Knezoci  više nije vidjela izazove u korporativnoj rutini koju nije mogla promijeniti. Ana-Marija Vidjak je u vlastitom biznisu probila stakleni strop,  Gordana Kadoić je otišla sa samog korporativnog vrha, a Blaženka Mičević s visoke pozicije u javnom sektoru koju bi rijetki ostavili.

Ivana Štulić i Sanja Varlaj su skupile svoje iskustvo iz korporativnog svijeta i ponudile ga na tržištu.

Silvija Repić je odlučila tržištu ponuditi nešto što još nema, a Andrea Crmečki,   Andreja Rambrot i Tamara Šišić Kramer su smatrale da same na tržištu mogu pronaći potpunu slobodu.

Mame poduzetnice

Za mame poduzetnice djeca nisu smetnja nego inspiracija, a prva to dokazuje Irena Orlović.  Ivku Armandu Todorović  je sin inspirirao na dodatni biznis, Anu Šerić su blizanci inspirirali na inovativne suvenire, Melanie Snelec je biznis pokrenula trudna, a danas je referentno mjesto za sajmove u Njemačkoj, a Kristina Radolović i Katarina Vojnović su u biznis krenule odmah nakon porodiljnih dopusta.

Andrea Matić i Ana Udardi su osmislile platformu za organizaciju vjenčanja, Olga Soshnikova platformu za vježbanje, a Iris Filipan i Slađana Križić konobu Miseria Nobile koju planiraju širiti putem franšize.

Aleksandra Đermanović je dokaz da je uz bebu mogući i skok u biznisu, a što više djece imate to ste efikasnije. Tako Kristina Zvonar Brkić ima troje djece i tri biznisa, a Patricija Šimić i Natalija Crnički četvero.

Mlade poduzetnice

Romana Radočaj je naša najmlađa članica koja je sa 25 pokrenula prvi robinzonski kamp u kontinentalnoj Hrvatskoj, Ivana Perić je studentica koja sa starijom kolegicom OPG Spara pretvara u centar inovativnih proizvoda. A Startup poduzetnica godine Tihana Šmitran je biznis već proširila izvan granica Hrvatske.

Iva Lesjak i Anela Bušljeta su krenule sa 26, a danas 10 godina kasnije su referentna točka za investitore iz Italije, dok je Sandra Stojak u 14 godina Ciklopeu izgradila u jednu od vodećih prevoditeljskih tvrtki u jugoistočnoj Europi.

Rad, rad i samo rad da bi se uspjelo “preko noći”

Ivana Miličić je u recesiji došla do dna i uzdigla se u novi uzlet, dok je Branimira Pašalić biznis pokrenula upravu u recesiji. Mikro poduzetnica godine Anamarija Cicarelli je nakon otvaranja firme izgubila ugovor zbog kojeg je firma i osnovana, a do danas je izdala 4 knjige i održala stotine edukacija. Ivana Akrap Antić je ostavila posao u Zagrebu kako bi u Splitu osnovala školu stranih jezika po svojoj metodi.

Sanela Rasinec je sa suprugom osnovala tvrtku koja malim poduzetnicima olakšava poslovanje, Oksana Goljevački svojom praonicom rublja servisira poslovni i privatni sektor, Branka Šegvić je na zasićenom tržištu izgradila jednu od najboljih škola stranih jezika u Dalmaciji, a Maja Puškarić je s partnericama u Petrinji pokrenula kretivnu agenciju za grafički i web dizajn i marketing. Grozdana Belančić u frizerstvu pokazuje da se može poslovati i sa prirodnim preparatima

Martina Knapić Horvat je peta generacija cvjećara u obitelji, Danijela Balikić nam je pokazala da nikad nije kasno za pokrenuti biznis,  Daliborka Bunčić u Vrbovcu pokreće revoluciju kontinentalnog turizma, a Marija Fresl je nakon 20 godina rada za modne divove pokrenula svoj modni brand Tara fashion.

Serijska poduzetnica Snježana Brezak na tržište promotivnih proizvoda je donijela Chocologo, a Ljiljana Kukec je pionirka franšiznog poslovanja u Hrvatskoj.

Poduzetnice koje su nam pokazale da uspjeh ne dolazi preko noći nego nakon dugogodišnjeg rada su Helena Budiša koja je u 22 godine izgradila jedno od najuglednijih revizorskih i računovodstvenih tvrtki u Hrvatskoj, Mirjana Sobin je svoju školu stranih jezika Jantar gradila 25 godina, Perspektivna poduzetnica godine Selma Smajić koja svoj Ures gradi 20 godina te konačno Inspirativna poduzetnica godine Josipa Maslać-Petričević koja svoju Naftalinu gradi 35 godina.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više