Lola tamponi revolucija su među higijenskim proizvodima za žene

Mnogim su ženama „oni dani u mjesecu“ neugodni, bez obzira na to što u današnje vrijeme imamo dostupne sve moguće vrste uložaka i tampona. Budući da je većina žena danas u stalnom pokretu, radije odabiru tampone. Ali i oni imaju svoje nedostatke. Novi brend tampona Lola, trebao bi biti revolucija među svim ostalim brendovima higijenskih proizvoda za žene. Što to točno Lolu čini drugačijom?

Prirodni tamponi po mjeri svake žene

Iza istoimenog startupa stoje dvije žene – Jordana Kier i Alexandra Friedman iz SAD-a, kojima je vlastito iskustvo bila inspiracija za kretanje u poduzetničke vode. Kier i Friedman bile su vjerne istim tamponima još od prve menstruacije. Kada su shvatile da uopće nisu svjesne što stavljaju u svoje tijelo, odlučile su pokrenuti vlastitu liniju tampona.

„Kada smo shvatile da ženski higijenski brendovi nemaju obavezu otkriti što točno stavljaju u svoje proizvode, zapitale smo se što je točno u našim tamponima? Suprotno općem vjerovanju, pamuk nije glavni sastojak. Štoviše, tamponi su najčešće napravljeni od spoja vještačke svile i poliestera. Za nas to jednostavno nije imalo smisla. Ako brinemo o svemu što stavljamo u svoje tijelo, ovo ne bi trebalo biti ništa drugačije“, rekle su osnivačice Lole za Forbes.

Pamuk je iz brojnih razloga najbolji materijal za higijenske proizvode poput tampona. Osim što omogućuje dotok zraka, udoban je, prilagodljiv i mekan. Materijali koji se upotrebljavaju u većini vrsta tampona su mnogim kompanijama jeftinija verzija jer im je, kako kažu osnivačice Lole, glavni interes u zaradi.

Osim što se njihov brend razlikuje po tome što je napravljen od stopostotnog pamuka (bez aditiva, sintetike, kemikalija i umjetnih bojila), razlikuje se po tome što Lola tampone ne možete pronaći u drogerijama i trgovinama u slobodnoj prodaji. Tampone mogu naručiti samo žene koje se pretplate na dostavu. Što i ima smisla budući da ženama ove vrste proizvoda stvarno trebaju na mjesečnoj bazi. No svoju pretplatu svaka korisnica može otkazati, pauzirati ili promijeniti u bilo kojem trenutku. Osim toga, novim korisnicama Lola omogućuje narudžbu prve kutije bez ikakvih obaveza daljnje kupnje.

Još jedna prednost koju Lola nudi je slaganje vlastite kutije. Kada kupujemo tampone u dućanu ili drogeriji, u jednoj kutiji se nalazi samo jedna veličina. Lola omoguće slaganje kutije od ukupno 18 tampona različitih veličina – lights, regulars i supers. Tako je moguće naručiti 2 lights, 8 regulars i 8 supers tampona – sve ovisi o potrebi žene.

Zadnja stvar koja Lolu razlikuje od sličnih kompanija je upravo ta što su na svakoj kutiji navedeni sastojci koji su se koristili u proizvodnji, a koje mnoge kompanije ne otkrivaju.

Osnivačice se nadaju da će sa svojim pamučnim, 100% prirodnim tamponima riješiti i često spominjani problem koji se povezuje s korištenjem tampona – sindrom toksičnog šoka. Nažalost, sve češće imamo priliku čuti o ženama koje su zbog navedenog sindroma pale u komu, a nedavni slučaj modela Lauren Wasser kojoj su zbog tampona liječnici bili prisiljeni amputirati nogu, potaknuo je raspravu o sigurnosti uporabe tampona. Naime, sam tampon neće uzrokovati razvitak ovog sindroma, nego osoba mora u tijelu već imati prisutan određeni stafilokok – a ima ga oko 20 posto populacije. Upravo zbog toga što umjetni materijali od kojih se izrađuju tamponi ne mogu “disati”, oni stvaraju okružje pogodno za razvoj bakterija, pa time i razvoj sindroma toksičnog šoka. Kod pamuka, koji je prirodan materijal se ta mogućnost smanjuje.

tamponi_1

Kao i mnoge osnivačice startupa, Kier i Friedman su se bojale kako će pronaći investitore za ženski proizvod u investicijskoj industriji kojom prvenstveno dominiraju muškarci. Strah ih je bilo da oni neće moći shvatiti važnost njihovog proizvoda i viziju koju imaju o higijenskim tamponima, ali kada su istaknule činjenicu da većina žena danas ne zna što se nalazi u njihovim tamponima i važnost dobrog higijenskog proizvoda, dobile su njihovu pažnju.

„Mi ne donosimo samo novi proizvod na tržište, već i novi način razmišljanja i shvatile smo da je taj način razmišljanja privlačan našim investitorima, koji su sudjelovali u prvom krugu financiranja s 1,2 milijuna dolara“, izjavile su Kier i Friedman.

Osnivačice imaju velike planove za budućnost svog brenda u obliku proširenja ponude proizvoda, ali im je trenutan fokus na poboljšanje postojeće linije tampona.

PPUB-Disclaimer

Foto: Lola

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eCommawards 2023.

eCommawards 2023. – Proglašeni najbolji web trgovci u Hrvatskoj

Hrvatski webshop godine je bima-shop.hr, prema ocjenama stručnog žirija ovogodišnjeg ekskluzivnog događaja eCommAwards powered by Ooblee, u organizaciji  udruge eCommerce Hrvatska....