Moment – aplikacija za vraćanje ravnoteže u život

Koliko puta tijekom dana posegnete za svojim mobilnim telefonom? Provjeravate li poruke, društvene mreže i propuštene pozive i tijekom ručka s poslovnim partnerima ili pića s prijateljicama nakon posla? Nekako smo tijekom godina postali ovisni o našim pametnim telefonima.

No, koliko vremena zaista morate provesti zureći u ekran pametnog telefona? Posežete li za njim u trenutcima dosade, kada biste mogli ‘odmoriti oči i um’ promatrajući svijet oko sebe?

Moment – aplikacija za vraćanje ravnoteže u život

Developer Kevin Holesh također se susreo s problemom prevelike ovisnosti o pametnom telefonu, ali za razliku od milijuna diljem svijeta koji ne vide nikakav problem u tome, on je ipak poželio smanjiti tu ovisnost. I tako je nastala aplikacija Moment.

Ova zanimljiva aplikacija, koja je trenutno dostupna za iPhone, a u pripremi je i za Android, prati koliko vremena tijekom dana provedete koristeći svoj pametni telefon i upozorava kad prevršite mjeru.

Možda nemate osjećaj da mnogo vremena provodite na pametnom telefonu, ali kad se svaka minuta tijekom dana zbroji, konačni rezultat mogao bi vas iznenaditi.

Moment – tihi kontrolor iz pozadine

Nakon što jednom instalirate Moment na svoj uređaj, možete zaboraviti na njega. Točnije, ne morate ga aktivno koristiti. Njegova je zadaća da tiho u pozadini kontrolira koliko je vremena vaš pametni uređaj aktivan. Pri tome se ne misli na trenutke kad je uključen, već kad ga vi aktivno koristite za pozive, slanje poruka, surfanje internetom ili jednostavno uključivanje ekrana kako biste provjerili vrijeme.

Već nakon jednog dana Moment će napraviti statistiku i pokazati koliko vremena provodite na pametnom telefonu,a podaci će vas šokirati. Čak i ako mu zadate da vas prati samo tijekom radnog vremena ili samo van njega, vjerojatno će rezultat biti veći od jednog sata.

Moment – spustite telefon i živite

Nakon što preživite prvotni šok i nevjericu i shvatite da vam je pametni telefon zaista zalijepljen za ruku dobar dio dana, Moment će pokazati svoje čari.

Jednostavnim podešavanjem postavki Moment će ograničiti vaše korištenje pametnog telefona. Točnije, suptilno će vas obavijestiti da ste proveli na pametnom telefonu određeno vrijeme. Za one okorjele korisnike, Moment upozorenje može dati i glasnim zvukom, ali za većinu će upozorenje na vrhu ekrana biti i više nego dovoljno.

Želite li pak ograničiti vrijeme provedeno u surfanju ili provjeravanju društvenih mreža, možete Momentu zadati da vas nakon 5 minuta surfanja podsjeti kako je vrijeme da se vratite na posao.

Moment može i pratiti kuda se krećete tijekom dana te vam na kraju ispisati vaše kretanje na karti kako biste točno znali gdje ste bili i koliko ste vremena proveli na pojedinom mjestu.

Moment za ravnotežu privatnog i poslovnog života

S obzirom na to da je nedavno istraživanje pokazalo kako je samo 3 posto šefova u SAD-u spremno u potpunosti se odreći provjeravanja poruka i e-mailova na odmoru, Moment bi mogao pomoći da barem ograničite vrijeme provedeno na pametnom telefonu dok ste na odmoru.

Jesmo li spomenuli i da je Moment izvrstan način da kontrolirate koliko su vaša djeca na pametnom telefonu? S početkom školske godine, Moment bi mogao dobro doći brojnim roditeljima.

Foto: Moment

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -