„Muškarac koji ima sve“ satiričnim se blogom izruguje spolnoj nejednakosti u svijetu

Za „Muškarca koji ima sve“ („Man Who Has It All“) ste sigurno čuli. Osoba koja stoji iza tog profila opisuje se kao zaposlen otac koji muškarcima pruža vrhunske savjete kako mogu balansirati karijeru, djecu i pritom izgledati lijepo i biti u top formi, ali i povećati samopouzdanje.

Zapravo, radi se o parodiji na savjete s kojima se žene svakodnevno susreću, a dijeli ih putem Twittera i Facebooka.

Muškarci su puno više od samih tijela

U intervjuu za portal The Irish Times rekao je kako biti muškarac danas znači hvaliti se svojim tijelom. Zato on sebe prije svega smatra osobom, a tek onda muškarcem.

Za razliku od svog oca, ali i djeda, on se više brine o djeci, pranju rublja, čišćenju, kupovini, planiranju obroka, brine više o bakama i djedovima, kupuje poklone i sudjeluje u organizaciji obiteljskih druženja. Ponekad mu se čini da radi sve, no vrlo je sretan zbog toga.

Napomenuo je kako je najveća zabluda koju žene imaju o muškarcima ta što zaboravljaju da su i muškarci ljudi i da su puno više od samih tijela. Oni nisu samo predmet koji će žene gledati i diviti se, niti biti definirani zbog toga imaju li djece ili nemaju. Oni su pojedinci s kompleksnim osobnostima.

Za sebe kaže da je „dovoljno dobar“ otac, koji čini sve kako bi njegovo dijete bilo sretno, uvijek mu je ono najvažnija osoba u životu. Ne srami se priznati da je zbog djeteta plakao i to kada je bio na putu, a žena je zaboravila pokupiti djecu poslije škole. Premda je organizirao sve – tko će brinuti o djeci, obroke, aktivnosti, odjeću koju će nositi, papiriće s uputama, no zaboravio joj je napomenuti da mora pokupiti djecu. Kaže da je to bila njegova krivica jer je zaboravio. Čak i super tata kao što je on ne uspjeva biti savršen baš svaki dan.

Priznaje kako mu je ponekad teško ugoditi svima i zadržati osmijeh na licu i da ima trenutaka kada je  to-do listu gotovo nemoguće ispuniti. „Ponekad moramo nečemu reći „ne“ i misliti na sebe, no djeca će, naravno, svima uvijek biti na prvom mjestu.“

Muškarcima je tom prilikom savjetovao  da paze da ne dehidriraju, jer i djelić dehidracije može imati veliki utjecaj na raspoloženje i razinu koncentracije. Za užinu neka pojedu bademe, izbore se za vrijeme koje će posvetiti samo sebi („me-time“) i  neka se ne boje tražiti pomoć. Ponekad je u redu reći „Znaš što? Nisam Superman, i to je apsolutno u redu.”

I dok neke „Muškarac koji ima sve“ svojim satiričnim blogom vrijeđa, drugima služi da se dobro nasmiju zbog  izrugivanja spolnoj nejednakosti u svijetu.

Možda samo osoba koja stoji iza svega toga želi dati do znanja da se žene ne trebaju svakodnevno truditi da budu „savršene“ jer to jednostavno nije moguće. I da je sasvim u redu da to nisu.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više