Dobitnica nagrade HTZ-a podigla krhotine svoje pandemijom pogođene agencije u profitabilno poslovanje

Naša članica Ines Poljak Aritonović, vlasnica turističke agencije Konture, osvojila je nagradu hrvatskog turizma u kategoriji „Čovjek – ključ uspjeha“ kao najbolji djelatnik u turističkoj agenciji, koju je dodijelila Hrvatska turistička zajednica. S osmjehom od uha do uha otvorila je svečanu dodjelu koju ste uživo mogli pratiti na prvom programu HRT-a.

Trud je prepoznat i nagrađen

„Jako sam se iznenadila kada sam primila obavijest da su baš mene odabrali za nagradu, teške su dvije godine za nama, i teško je prepustiti se trenutku i uživati u njemu. Prvo sam bila malo skeptična i suzdržana, ali zaista je lijep osjećaj kada tvoj trud bude prepoznat i cijenjen.“

Neustrašiva Ines osvojila je žiri svojom vizijom i staloženim pristupom krizi. Naime, globalna pandemija COVID -19 osujetila je globalno sve planove za putovanje te ostavila njenu turističku agenciju s 5 zaposlenih potpuno bez prihoda.

Po završetku lockdowna 2020.g. Ines je među prvima shvatila da se daleka emitivna tržišta neće vratiti još godinama i će se putovanja najprije početi odvijati na obližnje destinacije, s vlastitim prijevozom, a najbrže će se oporaviti individualna i obiteljska putovanja. Stoga je inicirala veliki zaokret u poslovanju, kako bi pristupili direktnim kupcima na domaćem tržištu.


Pročitajte više: Ines Poljak Aritonović: Rodila sam kćer u ključnoj fazi rasta, išla je sa mnom u singapur, dojila sam ju u pauzama u Marina Bay Centru, prve korake je napravila u Pekingu


Bez sredstava za ulaganje, već učenjem i dobrom voljom

Nije se dala obeshrabriti činjenicom da nisu imali sredstva za ulaganje u transformaciju poslovanja, rebranding niti marketing.  Za nju nema ne znam, ako ne znamo, naučit ćemo. Nećemo čekati bolje sutra, nego ga izgraditi.  Kao glavni inicijator dala je svom timu vjetar u leđa. Samostalno je dizajnirala novu web stranicu, učila je o digitalnom marketingu, SEO-u, slušala radionice i webinare, tražila mentore iz drugih djelatnosti, raspoloživa financijska sredstva i davala intervjue.

Naučeno je djelila dalje zaposlenicima i uspostavljala nove poslovne procese i širila tržište u niši individualnih vikend putovanja.  Nakon godinu dana prisustva na lokalnom tržištu, Konture ima svoju bazu vjernih klijenata koji se vraćaju i rado preporučuju, a predanost visokoj kvaliteti usluge vidi se i na recenzijama na google-u, čista petica.

Foto: Screenshot HRT/Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -