Kako se nositi s nepristojnim poslovnim e-mailovima?

Rijetko tko se nije susreo s nepristojnom porukom na mailu. Zamislite situaciju – otvorite mail i dočeka vas poruka ispisana velikim slovima i s nizom uskličnika, uz dodatak namrgođenih smajlića. Kolega s posla je bijesan zbog pogreške koju ste učinili, roka kojeg ste propustili ili nečega što ste zaboravili i takav nepristojan e-mail vam izaziva stres.

Nepristojan e-mail stvara stres

S pojavom pandemije i porastom rada na daljinu, korištenje e-mailova drastično je naraslo. Elektronička komunikacija je učinkovita, ali upravo zbog daljine često može biti nepristojna. Dvije studije koje je vodio istraživač sa Sveučilišta Illinois u Chicagu pokazuju da suočavanje s nepristojnom e-poštom na poslu može stvoriti dugotrajan stres, odraziti se na vašu dobrobit te na obiteljski život.


Pročitajte više: Emoji u poslovnim mailovima: Naučite što je prihvatljivo, a što nije!


Ispitanici istraživanja su izravno nepristojan e-mail smatrali izazvanom emocijama, dok su pasivnu agresivnost preko poruka smatrali nejasnom i neizvjesnom. Pogrdne primjedbe – direktna nepristojnost – nekome tko je uvrjedljive naravi mogu sugerirati da ga pošiljatelj poruke zlostavlja. Pasivna agresija i nepristojnost ostavljaju ljude u neizvjesnosti otežavajući razumijevanje o tome je li primatelj jednostavno zaboravio odgovoriti na e-mail ili ju je namjerno zanemario.

Nepristojni mailovi izazivaju nesanicu

Nepristojnost u e-mailu može stvoriti probleme kod spavanja zaposlenika, što ih dodatno dovodi u negativno emocionalno stanje sljedećeg jutra, stvarajući tako začarani krug.

“Budući da su e-mailovi sigurno pohranjeni, ljudima se može javiti tendencija da se vrate na uznemirujuću e-poštu ili stalno provjeravaju odgovor koji su zatražili, što može samo dodatno pogoršati situaciju”, objasnio je glavni autor istraživanja.

Primanje nepristojne e-pošte na poslu može biti uznemirujuće i teško je znati kako se nositi s tim. Iako je primamljivo “odbrusiti” kad osjećate nepristojnost s druge strane, ključno je zadržati profesionalan stav. Prije nego što odgovorite e-mailom ili osobno, odvojite trenutak da udahnete, a zatim razjasnite namjeru poruke. Zapitajte se možete li iščitati e-mail i odlučite želite li odgovoriti i ukoliko želite, formulirajte jasno što želite poručiti.


Pročitajte više: Primate puno e-mailova? Prestanite odgovarati na njih!


Kako bi ublažili negativan stres, istraživači pozivaju zaposlenike da se “psihološki odvoje” od stresnog radnog dana nakon primanja bezobraznih e-mailova. Najbolja opcija je isključiti se s posla izvan radnog vremena. Kad god je to moguće, menadžeri također trebaju postaviti jasna i razumna očekivanja u vezi s komunikacijom putem e-maila.

“Treba imati na umu da se trud oko rješavanja nepristojnih e-mailova bi trebao tumačiti isto kao i stvaranje pritiska na zaposlenike i menadžere da uvijek provjeravaju svoju e-poštu i odgovaraju na istu”, rekao je istraživač. Suprotno tome, postavljanje jasnih i razumnih komunikacijskih normi može se pokazati učinkovitim u rješavanju oba problema.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

carski porod menstruacija

Kako carski porod utječe na menstruaciju?

Carski rez je medicinski zahvat tijekom kojeg se beba porađa operativnim putem. Za mnoge žene ovakav način poroda je šokantan jer...
- Advertisment -