Kako savladati nove vještine u samo 20 sati?

U doba kada za sve nove vještine postoje tečajevi usavršavanja, zvuči gotovo nerealno da nešto možete sami naučiti u samo 20 sati. Međutim, postoji znatna razlika između postajanja stručnjaka u određenom polju i između toga da u nečemu postanete dobri.

Kada ste smatrani stručnjakom u nečemu, to znači da ste došli do najviše razine poznavanja određenog polja. To, jasno, ne možete naučiti u 20 sati. Ali možete naučiti kako se vrlo dobro nositi s određenom aktivnošću. Stoga, ako je vaš cilj razumjeti neko polje, a ne u njemu postati ekspert, svoj cilj možete ostvariti u vrlo kratkom vremenu. Donosimo 4 koraka kojima možete savladati i naučiti nešto novo.

Podijelite jednu veliku vještinu na set manjih

Prvi korak koji morate poduzeti kako biste naučili neku vještinu je podijeliti ju na nekoliko manjih komponenata. Svaka je velika vještina zapravo skupina manjih koje su njom pokrivene. U ovom procesu identificirajte ključne komponente i vježbajte samo njih. Nećete stići sve usavršiti u jednom danu, i zato se fokusirajte samo na one dijelove koje ćete najefikasnije moći iskoristiti.

Povezano: Zapisivanje ciljeva donosi rezultate: Mit ili istina?

Učite samo najbitnije

Kad učite bilo koju manju vještinu, ne morate znati apsolutno sve o njoj. Morate naučiti dovoljno da se, kad učinite pogrešku, možete sami ispraviti.

nove vještine

Uklonite distrakcije

Prvo susretanje s nekim novim vještinama definitivno sa sobom nosi određene frustracije; pogotovo kada se ne osjećate kao da napredujete. U takvim je trenutcima najlakše uzeti predah i uzeti mobitel, pregledati društvene mreže i zaboraviti na vježbanje nove vještine. Uklonite distrakcije kako biste ostali usredotočeni na svoj cilj.

nove vještine

Vježbajte nove vještine 20 sati

Sada kada ste odlučili naučiti tu određenu vještinu i kada ste spremni ukloniti sve što će vam odvraćati pažnju, dolazi vrijeme za vježbu. Naravno, to se ne odnosi na 20 sati u komadu. Nismo roboti, i nemoguće je kvalitetno, usredotočeno i efikasno raditi nešto 20 sati.

Povezano: Prokrastinacija: Kako zauvijek prestati odgađati?

20 bi sati vježbanja otprilike značilo odvajanje 45 minuta dnevno u roku od trideset dana. A to je ostvarivo. Glavna prepreka u učenju bilo čega novog nije intelektualne prirode, već emocionalne. Strah od sramoćenja često nas zaustavlja da isprobamo nove stvari, dok u stvarnosti sve možete naučiti ako to stvarno želite.

Ova jednostavna 4 koraka mogu vam pomoći da postanete dobri u nekoj novoj vještini, bilo da se radi o novom jeziku, sviranju gitare, učenju borilačkih vještina i sličnom. Sve što trebate je svakodnevno odvojiti malo vašeg vremena i ostati usredotočeni na svoj cilj.

Želite koristiti pogodnosti našeg Networka? Pridružite nam se!

Foto: Pexels

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

recepti s lubenicom

Šest savršenih recepata s lubenicom!

Sočna, mirisna, ukusna, osvježavajuća, s malo kalorija. Jeste li znali da kraljica ljeta ima i svoj dan? Treći kolovoza je Međunarodni...
- Advertisment -