Odabrani dobitnici Nivea donacije Neka odrastanje bude dječja igra

Odabirom pet projekata za poticanje dječjeg razvoja kroz igru uspješno je završila prva faza inicijative “Neka odrastanja bude dječja igra” koju je pokrenula NIVEA u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske. U projektu je sudjelovalo 10 Društava Naša djeca (DND) iz cijele Hrvatske, a glasovi javnosti su odlučili o dobitnicima donacija. Ukupno je zabilježeno preko 3400 glasova, a najveći broj dobili su projekti: “Kreativan kutak za 5+”, DND Opatija, “Čitaj mi” – DND Zabok, “Geppettov kutak” – DND Prelog, “DND je naša obitelj” – DND Križ, “Mali kutak za igranje” – DND Našice.

Dobitnici Nivea donacije pet društava Naša djeca Hrvatske

NIVEA će podržati svaki od navedenih 5 projekata donacijom u iznosu od 20.500,00 kuna, dok će ostali projekti, koji su sudjelovali na Natječaju, dobiti potporu od 5.000,00 kn. Dobivena sredstva DND-ovi će utrošiti za uređenje i opremanje prostora u kojima djeca provode svoje slobodno vrijeme kroz stvaralačke aktivnosti, druženje i igru, a koji se provode zahvaljujući trudu i naporima vrijednih volontera.

“Ovim projektom željeli smo dati naš doprinos ostvarenju punih potencijala djece i mladih diljem Hrvatske potičući njihov rast i razvoj kroz igru. S veseljem smo iščekivali rezultate glasovanja i drago nam je da su tome odlučivali javnost i naši potrošači. NIVEA čestita svim sudionicima Natječaja, uz želju da dobivene donacije iskoriste za pretvaranje svojih prostora u prave male oaze igre i dječjeg smijeha!”, izjavila je Nela Zadro, direktorica marketinga Beiersdorfa.

U sljedećoj fazi projekta pet pobjedničkih Društava Naša djeca krenut će u provedbu prijavljenih projekata te u opremanje i uređenje svojih prostora, a finalni rezultati projekta će biti predstavljeni početkom prosinca ove godine.

Na web stranici nivea.hr i dalje se nastavlja akcija prikupljanja “Poruka djece odraslima”. Svi zainteresirani mogu upisivati poruke, stajališta i mišljenja svojih najmlađih i najmilijih o temama kao što su: obitelj, igra, ljubav, prijatelji. Najbolje poruke NIVEA svaki tjedan nagrađuje poklon-paketom, a izbor poruka će biti objavljen i u Zborniku Poruke djece odraslima.

Kratak opis nagrađenih projekata:

DND Opatija “Kreativni kutak za 5+”

Kreativni kutak za 5+ projekt je kojim će se urediti i opremiti topao i veseli kutak za poticanje dječje kreativnosti. U ovom će se prostoru održavati razne radionice – likovni kutak, dramski kutak, plesni kutak, kutak za učenje, kutak za pronalazače i izumitelje, rođendanski kutak; sve s ciljem poticanja djece da se kreativno izražavaju, iznose svoje mišljenje i stječu razna znanja i iskustva. Program Kreativni kutak za 5+ koristit će djeca predškolske i osnovnoškolske dobi, uključena u aktivnosti DND-a. Očekivana posjećenost je 200 – 250 djevojčica i dječaka tjedno, s područja grada Opatije, ali i iz susjednih općina Lovrana i Mošćeničke Drage.

Dobitnici Nivea donacije Opatija

DND Zabok “Čitaj mi”

„Čitaj mi“ je program ranog glasnog čitanja djeci od najranije dobi, zamišljen na način da se djeci čitaju slikovnice ili knjige. Namijenjen je djeci mlađoj od 3 godine te djeci predškolske dobi, a uključuje aktivno sudjelovanje roditelja. Uz njega dolaze i razne likovno-kreativne radionice te igre. Sredstva dobivena u NIVEA projektu će se ponajviše iskoristiti za izvođenje radova sanacije i adaptacije, kupovinu klima uređaja, obnovu ili nabavu potrebnog namještaja te nabavu igračaka, knjiga i slikovnica i ostalog potrošnog materijala, nužnog za organizaciju radionica. Očekivani rezultati projekta su razvijanje sposobnosti slušanja i razumijevanja kod djece, razvijanje pamćenja i mišljenja, obogaćivanje rječnika te podizanje interesa za svijet umjetnosti i knjige u prostoru koji je adekvatno uređen i opremljen.

Dobitnici Nivea donacije Zabok

DND Prelog “Geppettov kutak snova za djecu”

Geppetto je svima poznat – voli djecu i stvara. Tako i DND Prelog ovim projektom želi stvoriti uvjete koji bi djeci omogućili više smijeha, sreće, udobnosti te raznovrsnije, kreativnije i zabavnije igre. Zahvaljujući NIVEA donaciji kupit će se neophodna peć na struju što će omogućiti djeci da uživaju u radionicama u hladnim zimskim danima. Nadalje, nabavit će se ormari, novi tepih, novi stolovi i stolice, panoe koji bi zidove krasili dječjim radovima, potrošni materijal i igračke te mala kameru kako bi sretni trenuci djetinjstva bili ovjekovječeni. Rezultat provedbe projekta „Geppettovog kutka snova“ bit će prostorija koja će zadovoljiti sve dječje potrebe i želje te povećati broj djece korisnika projekta.

Dobitnici Nivea donacije Prelog

DND Križ “DND je naša obitelj”

DND Križ već dugi niz godina kroz organizira raznolike kreativne radionice te druge prigodne programe i projekte i aktivno sudjeluje u razvoju djece s područja Općine Križ. Rad Društva temelji se na volonterskom pristupu i odvija u prostoru koji DND samostalno i u skladu s mogućnostima uređuje i održava. Dobivena sredstva će biti utrošena za nabavu pametne ploče za jezične radionice i „Male arheologe“, razglasa za brojne javne nastupe i manifestacije, šivaću mašinu i endlericu za kreativne radionice, projektor i platno za edukacije te za otvaranje „Versailleske dvorane ogledala“ za male plesače. Kroz ovaj projekt DND Križ očekuje puno sreće, ljubavi i ponosa djece te još više zainteresiranih mališana i roditelja za rad u njihovim kreativnim i drugim radionicama.

Dobitnici-Nivea-donacije-Kriz-1024x843

DND Našice “Mali kutak za igranje”

Jedna od brojnih aktivnosti koje DND Našice provodi je dječja igraonica koja okuplja tridesetak polaznika uzrasta od 2,5 do 5 godina. U tom prostoru djeca mogu ostvariti svoja maštanja kroz igru, kreativni rad, likovno i glazbeno izražavanje. Međutim, unutarnje uređenje tog prostora nije u potpunosti prilagođeno potrebama djece koja ondje borave. Nedostaje namještaj za odlaganje igračaka i ostalih rekvizita namijenjenih dječjoj igri i kreativnom izražavanju kao i didaktička oprema potrebna za rad s djecom. Sredstva dobivena u NIVEA projektu uložit će u opremanje “Malog kutka za igranje” ladičarima, elementima, policama, dječjom mini kuhinjom, kutićima za frizera i preoblačenje, ormarićem za lutke, pregradnim zidom “Vesela zagonetka” te didaktičkim sredstvima, kao što su pričajući kvadrati, magnetni labirint i centar aktivnosti. Djeci će tako u svakom trenutku na raspolaganju i na dohvat ruke biti “Mali kutak za igranje” s didaktičkim igračkama, brojnim društvenim igrama, drvenim slagalicama, puzzlama, kockicama i slikovnicama, a sve u cilju razvoja kreativnosti, radnih navika i osjećaja odgovornosti.

Dobitnici-Nivea-donacije-Nasice-1024x768

Foto: Nivea press

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...