Prijavite se na okrugli stol “Žene i inovacije – od ideje do komercijalizacije”

Pozivamo Vas na okrugli stol „Žene i inovacije – od ideje do komercijalizacije“ u organizaciji Britanskog veleposlanstva, organizacije britanske Vlade za trgovinu i ulaganja UK Trade & Investment, Hrvatske gospodarske komore i Britanskog poslovnog centra u Hrvatskoj (BBCC) te uz potporu, udruge britanskih stipendista Chevening Alumni Hrvatska (CAH) i Razvojne agencije Zagreb TPZ d.o.o., koji će se održati 18. lipnja 2015. g. u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Nova cesta 3-7, s početkom u 10 sati.  

Okrugli stol “Žene i inovacije – od ideje do komercijalizacije”

Inovacija je primjena novih ideja, otkrića i izuma. Inovativni i poduzetnički duh oduvijek je bio prisutan kod ženskih poduzetnica koje u inovatorstvu bilježe značajne uspjehe.

Na okruglom stolu će se predstaviti hrvatske poduzetnice, inovatorice, koje su komercijalizirale svoje inovativne ideje i pokrenule uspješan biznis te mlada britanska poduzetnica, dr. Rosemary Francis, koja će prije okruglog stola održati uvodno izlaganje o svom iskustvu komercijalizacije inovativne ideje i osnivanju tvrtke.

Dr. Rosemary Francis, direktorica je tehnološke tvrtke Ellexus koja je smještena u Centru za inovacije St. John’s u Cambridgeu i dio je tehnološkog klastera Sveučilišta u Cambridgeu. Ovaj tehnološki klaster počeo je s radom 1960. godine te se danas smatra najvećim tehnološkim klasterom u Europi u kojem je zaposleno oko 54,000 ljudi u više od 1,500 tehnoloških tvrtki koje ostvaruju godišnju zaradu od 12 milijuna funti. Jedna od tema okruglog stola bit će upravo suradnja znanosti i biznisa.

Prije okruglog stola pozdravne govore održat će gđa. Nicole Davison, zamjenica britanskog veleposlanika, gđa Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju u Hrvatskoj gospodarskoj komori, predstavnik Ministarstva poduzetništva i obrta i gdin. Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb te gđa.Vedrana Likan, predsjednica Uprave BBCC-a koja će i predstaviti britansku poslovnu platformu, Britanski poslovni centar u Hrvatskoj (BBCC).

Na okruglom stolu sudjelovat će poznate hrvatske poduzetnice, inovatorice koje su uspješno komercijalizirale svoje inovativne ideje i to gđa Bernarda Cecelja, direktorica tvrtke Bernarda d.o.o., gđa Jana Žiljak –Vujić, tvrtka FotoSoft,  gđa.Ivana Cvetković Lakoš, kreativna direktorica Ice studio d.o.o. te gđa. Anita Bušić, osnivačica tvrtke Live Good.

Na okrugli stol pozvani su predstavnici poslovne zajednice, gospodarstvenici, predstavnici  državnih institucija, ministarstava i ostali sukreatori politike ženskog poduzetništva. Ovim okruglim stolom željeli bismo doprinijeti promociji žena inovatorica iz različitih sektora koje su komercijalizirale svoje ideje i pretvorile ih u uspješan biznis. Jedna od tema okruglog stola bit će i važnost suradnje između znanstvenika/sveučilišta i gospodarstvenika kako bi se pridonijelo komercijalizaciji što većeg broja inovativnih ideja  i doprinijelo razvoju društva utemeljenog na znanju i inovacijama.

Program događanja

09.30 – 10.00  Registracija uz kavu dobrodošlice

10.00  Pozdravni govori

  • Nicole Davison, zamjenica veleposlanika, Britansko veleposlanstvo
  • predstavnik Ministarstva poduzetništva i obrta RH
  • Frane Šesnić, dirktor Razvojne agencije Zagreb
  • Vedrana Likan, predsjednica Uprave Britanskog poslovnog centra u Hrvatskoj (BBCC)
  • Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju, Hrvatska gospodarska komora

10.30 – 11.30  Uvodni govor

  • „Ellexus  – od inovativne ideje do komercijalizacije“ – Rosemary Francis, osnivačica tvrtke Ellexus, Cambridge

11.30  Panel „Žene i inovacije – od ideje do komercijalizacije“

  • Moderatorica: Mirjana Fijolić, Razvojna agencija Zagreb, Plavi ured
  • Panelistice: Bernarda Cecelja, direktorica tvrtke Bernarda d.o.o.Jana Žiljak –Vujić, tvrtka FotoSoft, Ivana Cvetković Lakoš, kreativna direktorica Ice studio d.o.o.,Anita Bušić, osnivačica tvrtke Live Good, Rosemary Francis, osnivačica tvrtke Ellexus

13.00  Koktel domjenak

Ljubazno Vas molimo potvrdu dolaska na e-mail adresu [email protected]

Veselimo se Vašem dolasku!

Foto: British Embassy Zagreb

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -