Otvor na košulji

Otvor na košulji može nam uništiti dan.

Kad otvor na košulji uništi dan

Klasična košulja u kombinaciji s poslovnim odijelom je vrhunski profesionalizam. Za važne sastanke, prezentacije, košulja u kombinaciji sa hlačama ili suknjom je pun pogodak. Za opuštena uredska okruženja ili petke u konzervativnim uredskim okruženjima, neće vam trebati sako na košulju.

Ljetna verzija može biti s kratkim ili bez rukava, a zimi možemo ih nadopuniti prslukom ili puloverom.

otvor na košulji

Međutim, sigurno se i vama desilo da izlazite sa važnog sastanka i tek tada primijetite otvor na košulji između dva gumba ili još ne daj bože otkopčano jedno dugme.

Meni se desilo da se košulje s elastinom jednostavno nakon nekoliko pranja stisnu i postanu pretijesne. Poslje svakog poroda stare košulje su jednostavno pretijesne  i onda sam prisiljena kupovati preširoke košulje koje se neće otvarati ali ne izgledaju dobro.

Kako riješiti problem otvora na košulji?

1. Šivanje

Najbolja opcija je otvor lagano zašiti svako jutro. Meni to nije opcija. Ne baratam iglom i koncem, osobito ne kad imam košulju na sebi i nemam vremena za to. U davna vremena, dok sam još imala vremena, na svaku košulju koja se otvarala sam šivala “drukere”, što je iziskivalo jako puno vremena i grozno je izgledalo s obzirom na moje šivačke vještine.

2. Potkošulja ispod košulje

Potkošulju ćete nositi u većini slučajeva, osobito zimi, ali ona neće spriječiti otvaranje košulje. Dodatno, potkošulja se obično vidi iznad zadnjeg otkopčanog gumba što izgleda grozno.

3. Ljepljive trake

Postoje trake ljepljive s obje strane, npr. Hollywood Fashion tape, ali ipak ćete morati pripaziti tijekom dana da se traka nije odlijepila. Ove trake su više prilagođene laganijim materijalima nego pamučnim košuljama, osobito ako su uske, vjerojatno je da neće držati.

4. Sigurnosne igle

Rješenje koje sam najviše koristila su sigurnosne igle, “ziherice”, u najmanjoj veličini koja stane taman između dva guma na košulji. Postoji rizik da će se igla otkopčati i bocnuti vas, mada mi se to još nije desilo. Nedavno sam otkrila Pinx, posebnu sigurnosnu iglu, koja rješava problem otvora na košulji, ne izgleda loše rješenje.

Kako vi rješavate problem otvora na košulji?

Foto: Nara Camice/www.okazi.ro

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

  1. a. Dati košulje šivati, onda se gumbići i rupice pozicioniraju točno gdje trebaju biti, tamo gdje se najviše širi i nema otvaranja košulje niti frke.
    b. Našiti tzv. babu i dedu kopčice, to su one koje se koriste na grudnjacima, kao permanentnu varijantu rješenja 3. i 4.
    🙂

    • Marina,
      imala sam super krojačicu i šivala košulje dok nisam imala djecu. Sad mi je prekomplicirano hodati na probe itd, jednostavnije je otići kupiti košulju…Baba i deda nisu loše rješenje:-)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više