Stiže event za Žene u održivosti – o ovome ćemo pričati na panelu

Još malo i dolazi naš novi event za Žene u održivosti. Održivost je važna tema, posebno prepoznata posljednjih nekoliko godina, a naša ženska zajednica mnogo vodi računa o ovoj temi. Okupit ćemo se kako bismo izrazile svoju želju da ostavimo bolji svijet budućim generacijama, te da sve prisutne educiramo o tome kako možemo pomoći i spasiti naš jedini dom – naš planet.

Event će se održati na lokaciji Riverside golf Zagreb 15. rujna u podne, a čekaju vas ručak, predavanje i zanimljiva panel-rasprava “5 do 12” pod palicom Vali Marszalek, direktorice ESG odjela tvrtke Mazars. Prijave su još uvijek otvorene, a više o eventu i prijavi pročitajte ovdje.

Koliko je tekstilna industrija zapravo neodrživa?

Na samoj panel-raspravi sudjelovat će:

  • Ines Borčić, OTP banka
  • Julija Škoro, Holcim
  • Dunja Mazzocco Drvar, WWF Adria
  • Sandra Gašparić, Answear.com
  • Marina Bolanča Radunović, Abeceda komunikacije

Rasprava će biti fokusirana na aktualne klimatske promjene i utjecaj čovjeka na njih, kao i na preferencije potrošača. Naime, ovo smo ljeto posvjedočili zaista ekstremnim vremenskim uvjetima od kojih su neke nove na našim prostorima, poput oluja koje su čupale drveće i rušile gradove. Izazvalo je to nevjericu i zabrinutost građana za budućnost i njihovu vlastitu sigurnost, te je pitanje koliki je čovjekov utjecaj na takva događanja.

Potrošači su sve svjesniji toga da mogu učiniti makar nešto, a isto tako shvaćaju da je jedna od industrija koja snosi najveću odgovornost tekstilna industrija. Ukupna emisija stakleničkih plinova iz proizvodnje tekstila veća je od emisije svih međunarodnih letova i pomorskog prometa zajedno – što je zabrinjavajuć, a za mnoge i neočekivan podatak. Koliko je sama industrija svjesna svojeg štetnog utjecaja?


Pročitajte više: Uskoro event za žene u održivosti – jer je 5 do 12


Transparentnost i komunikacija s potrošačima

Kako bi svijest o problemu rasla, potrebna je komunikacija. Na panel-raspravi govorit će se i o njezinoj ulozi na tranziciji ka održivijem gospodarstvu, bilo da je u pitanju interna ili eksterna komunikacija. Sve se više govori o transparentnosti tvrtki, naročito velikih, kao i o njihovoj odgovornosti, a potrošači sve bolje prepoznaju i otvoreno prozivaju greenwashing.

U sve se to uključila i Europska Unija koja želi pojačati transparentnost u komunikaciji s potrošačima uvođenjem direktive Green Claims.

Promovira se i prednost tzv. zelene gradnje, no mnogima je nejasno o čemu je zapravo riječ. Stoga ćemo na panel-raspravi pojasniti što je istinski održiva gradnja i odgovoriti na moguće nedoumice.

Konačno, novac pokreće svijet, stoga niti banke nisu izuzete od brige za okoliš. Na panel-raspravi istražit ćemo i ulogu banaka u dekarbonizaciji gospodarstava, te učvrstiti pravo značenje pojma ESG.

Prije panel-rasprave čeka vas predavanje Igora Baretića iz Opela na temu smanjenja ugljičnog otiska pri korištenju osobnog automobila, a nakon rasprave uživat ćete u ručku.

Prijaviti se možete putem poveznice. Vidimo se 15. rujna!

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

arhibau 2023 otvorenje

Otvoren ArhiBau 2023.! 6 dana promicanja kulture održivog razvoja

U svom već trećem izdanju, ArhiBau nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja. Ovogodišnji sajam održava se istovremeno sa sajmovima...
- Advertisment -