Postavite ovo pitanje na razgovoru za posao i sigurno će vas odabrati

Pitanja za razgovor za posao koja kandidat postavi regruteru iznimno su važna! Jedna je žena na svom TikToku podijelila je pitanje koje treba postaviti na razgovorima za posao za koje tvrdi da uvijek osigurava posao. Video je vrlo brzo postao viralan, a pogledalo ga je više od 51.000 ljudi.

Čarobno pitanje

Iako postoji niz savjeta i trikova na razgovorima za posao koji mogu pomoći kandidatu da osigura ulogu. Internet je pun savjeta i trikova, a svi se slažu u jednom: nema prečaca! Drugim riječima, iznimno je bitno napraviti ‘domaću zadaću’ i pripremiti se tako što smo proučili sve što smo mogli o radnom mjestu i kompaniji u koju smo se prijavili. Ipak, neka pitanja zasigurno u sebi imaju malo ‘magije’ i rezoniraju u umu regrutera drugačije no ostala. Jedno takvo ima Catherine Lockhart iz Teksasa. Tvrdi da ju nikada nije iznevjerilo.

Ovo pitanje, objašnjava Catharine, treba postaviti na samom kraju intervjua. Onda kada regruter upita: “imate li još nešto što biste nas željeli pitati?”. Odgovorite “da”, a zatim postavite pitanje.

“Kako izgleda izvrsnost u ovoj ulozi?”

“Ovo pitanje daje regruteru priliku da malo više objasni svakodnevne funkcije uloge, ali i daje do znanja da ozbiljno shvaćate izvršavanje i premašivanje njihovih očekivanja“, objašnjava.

@catherine_lockhart

For my corporate girlies out there. The best question to ask at the end of every interview #interviewtips #jobtips #corporategirlies #CapCut

♬ original sound – Catherine Lockhart

Pročitajte više: Ova dva “small talk” pitanja kandidatu otkrit će je li on pravi fit


Pripremite pitanja za razgovor za posao

Kada dođete do trenutka na razgovoru za posao gdje je regruter završio sa svojim pitanjima i otvara prostor da vi postavite pitanja, ne želite ostati zatečeni. Kakve vrste pitanja postaviti i postoje li neka koja treba izbjegavati? Kako pristupiti ovom dijelu razgovora? Usredotočite se na dva cilja. Jedan od ciljeva je koristiti ova pitanja kako biste odredili je li ovo pravo mjesto za vas. Drugi je cilj nastaviti dokazivati da ste prikladni za ulogu.

Personalizirajte svoja pitanja. Umjesto korištenja generičkog jezika, želite postaviti pitanja kao da se odnose isključivo na vas. To će omogućiti osobi s druge strane da zamisli vas u ulozi. To je sjajan psihološki trik jer čim zamisle da obavljate posao, teško je odustati od te slike. Također, postavljajte pitanja koja se nadovezuju na ono o čemu ste vi i intervjuer dosad razgovarali. Ključ je u tome da ovaj dio razgovora osjeća kao prirodni nastavak razgovora.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -