Poduzetnica održala prezentaciju u kupaćem kostimu kako bi ohrabrila druge žene da izađu iz zone ugode i budu autentične

Jedna lifestyle poduzetnica se odlučila na eksperiment u kojem je izašla iz zone ugode, odnosno održala je govor na konferenciji u jednodijelnom kupaćem kostimu. Zvuči neobično, no poruka koju je tim putem poslala je zaista snažna.

Kako je pobijedila svoj strah

Njeno ime je Penny Locaso, a na LinkedInu je objasnila zbog čega se odlučila upravo na to kod izlaganja na temu „Taktika za sretne promjene“.

Mnogi ljudi uspjeh u životu i u karijeri smatraju Svetim Gralom. Svi žele to postići, no kako bi uspjeli trebaju riskirati usprkos strahu od neuspjeha, bez obzira što će drugi misliti i često bez jasnog puta kako doći do toga. Zbog toga je htjela poslati poruku svim ženama da riskiraju, odnosno iz sigurnosti krenu prema strahu.

Kao i mnogim drugim ženama, ni njoj nije bilo jednostavno skinuti se u kupaći kostim. Priznala je kako se oduvijek borila s prekomjernom težinom i imala negativnu sliku o svom tijelu. U dobi od 41 godine, odlučila se na promjenu te prihvatiti svoje tijelo.

Uklonite maske iza kojih se skrivate

Na konferenciji Level Up 2017, na kojoj je prisustovalo sto uspješnih žena, Locaso je pred njih izašla u crnom kupaćem kostimu. Rekla im je kako vjeruje da nema osobe u dvorani koja ne vidi kako se neugodno osjeća u tom trenutku i da je upravo taj osjećaj promjena kroz koju kreće i koju je vrijedno imati. Publika ju je podržala snažnim pljeskom.

Kazala je kako je dopuštajući da bude ranjiva, otvorila vrata mnogih mogućnosti.

„Konačno sam naučila da kroz suočeni strah i dopuštanjem sebi da budem uistinu ranjiva, sam napokon pustila ono što bi trebala biti i dopustila sebi da budem ono što jesam.“

Umjesto traženja od drugih da potvrde vaš uspjeh, trebate je tražiti od sebe samih.

I na LinkedInu je dobila zaista pozitivne komentare za ovaj hrabar potez kojim je pokazala kako je ranjivost nova autentičnost.

Svoj eksperiment je nazvala #NakedForChange i pozvala i druge da izađu iz zone ugode i učine nešto čega se boje i da pokažu svoju ranjivost. To ne mora biti skidanje u bikini, već bilo koja vrsta straha koji ih koči.

Foto: LinkedIn profil Penny Locaso

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više